Tungku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
tungku kanggo masak rendang 
Tungku ana ing Papua

Kompor yaiku piranti sing bahan bakar dibakar kanggo dadi panas ing ruangane kompor kasebut, utawa barang sing dilebokake ing kompor sing digawe panas utawa ing njero oven . Ana macem-macem jinis kompor, kayata kompor pawon, sing digunakake kanggo masak panganan, lan kompor pembakaran kayu utawa kompor batubara, sing biasane digunakake kanggo dadi panas omah.