Oven

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan


Interioré oven modern


Oven yaiku ruangan terisolasi termal sing digunakake kanggo pemanasan, panggangan, utawa pangatusan zat, [1] lan umume digunakake kanggo masak . Kiln lan tungku minangka oven tujuan khusus sing digunakake kanggo kerajinan tembikar lan logam .

Nalika masak, oven konvensional minangka alat pawon sing digunakake kanggo manggang lan dadi panas. Panganan sing biasane dimasak kanthi cara iki kalebu daging, kaserol lan roti panggang kayata roti, kue lan panganan cuci mulut liyane. Ing jaman saiki, oven digunakake kanggo masak lan panas panganan ing pirang-pirang rumah tangga ing saindenging jagad.

Oven modern biasane diiseni dening gas alam utawa listrik, kanthi model gas botol kasedhiya nanging ora umum. Nalika oven ngemot kompor lengkap, bahan bakar sing digunakake kanggo oven bisa uga padha utawa beda karo bahan bakar sing digunakake kanggo piranti pembakar ing ndhuwur kompor.

Oven biasane bisa nggunakake macem-macem cara kanggo masak. Sing paling umum bisa dadi panas oven saka ngisor. Iki umume digunakake kanggo manggang lan manggang. Oven uga bisa dadi panas saka sisih ndhuwur kanggo nyedhiyakake broiling (AS) utawa memanggang (Inggris / Komanwel). A oven-dibantu penggemar sing nggunakake kipas cilik kanggo sirkulasi udhara ing ruang masak, bisa digunakake. [2] [3] Loro-lorone uga dikenal minangka oven konveksi . Oven uga bisa nyedhiyakake rotisserie terintegrasi.

Sumber[besut | besut sumber]

  1. "Oven". Merriam-Webster Dictionary. Diarsip saka sing asli ing October 22, 2012. Dibukak ing November 23, 2011.
  2. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 2013-05-07. Dibukak ing 2013-07-20.CS1 dandani: archived copy as title (link) What's the difference between fan and fan-assisted ovens? Retrieved on 20 July 2013
  3. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 2013-10-15. Dibukak ing 2013-07-20.CS1 dandani: archived copy as title (link) Ovens Advice Centre Retrieved on 20 July 2013