Bakar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gaya panggang gaya Tudor nalika ngidoni

Panggang minangka cara masak sing nggunakake panas garing ing hawa panas nutupi panganan, masak kanthi rata ing kabeh sisih kanthi suhu paling ora 150 °C (300 °F) saka geni sing mbukak, oven, utawa sumber panas liyane. Panggang bisa nambah rasa liwat caramelization lan Maillard browning ing lumahing panganan. Panggang nggunakake panas sing ora langsung, sumebar (kaya ing oven), lan cocog kanggo masak daging sing luwih alon kanthi potongan sing luwih gedhe.[1] Daging lan sayuran oyot lan bohlam bisa dipanggang. Apa wae daging, utamane daging abang, sing wis dimasak kanthi cara iki diarani panggang . Daging lan sayuran disiapake ing cara iki sing diterangake minangka "panggang", contone, panggang pitik utawa dibakar squash .Kanggo manggang, panganan bisa dilebokake ing rak, ing wajan panggang utawa, kanggo mesthekake aplikasi panase, bisa diputer ing spit utawa rotisserie . Yen wajan digunakake, jus bisa disimpen kanggo digunakake ing kuah, puding Yorkshire, lsp. Sajrone panggang oven, udhara panas ngubengi daging, masak kabeh sisih kanthi rata. Ana sawetara rencana kanggo manggang daging: masak suhu kurang, masak suhu tinggi, lan kombinasi saka kalorone. Saben cara bisa cocog, gumantung saka panganan lan selera masarakat.

Gladri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Blaisdell S. (2002). An Illustrated Guide to Beef Roasts. Cook's Illustrated. Archived 6 February 2009 at the Wayback Machine.