Iwak pitik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Panggang panggang.

Iwak pitik ya iku daging kang dijupuk saka kéwan pitik ya iku jinising unggas utawa kéwan ingon ing donya. Daging pitik biyasané dadi panganan kanthi diolah manéka cara.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ukir ing Babil luwih saka 600 SM medharaké pitik minangka panganan. [1] Pitik ya iku daging paling laris sing dipikolèhi sajroné abad pertengahan . Panganggoné daging pitik ing AS saya tambah kawentaré nalika Perang Dunia II amarga kurang daging sapi lan daging babi . [2] Ing Éropa, mangan daging pitik ditambah saka pemagan daging sapi lan anak sapi ing taun 1996, bisa uga ana gegayutané karo penyakit sapi édan utawa BSE [3]

Pérangan sing bisa dipangan[besut | besut sumber]

Nugget Ayam.

Biasané, (dhadha, sikil, pupu, lsp), ati, jantung, lan empedu diolah dadi panganan. cèkèr pitik kurang asring dipangan, sanajan luwih akèh utawa durung ditemokaké ing masakan Cina . endhas lan jeroan kayata paru-paru lan usus, uga wulu biasané dibuwang utawa digawé panganan sing ngandhut protein supaya bisa dileboni ing panganan kéwan liyane, déné masakan Cina ngolah pitik jangkep ing piring (kalebu sirah), gumantung saka sajèn, jeroan uga dadi yakitori .

Masakan[besut | besut sumber]

Pitik wentah bisa beku nganti rong wulan tanpa ngganti rasa utawa teksturé. Daging ayam biasané dimasak dhisik sadurungé dipangan, amarga pitik mentah ngemot salmonella .

Cathetan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]