Salmonella

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Salmonella
SalmonellaNIAID.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Bacteria
Filum: Proteobakteria
Klas: Gamma Proteobakteria
Ordho: Enterobakteriales
Famili: Enterobakteriakceae
Génus: Salmonella
Lignieres 1900
Spesies
S. bongori
S. enterica

Salmonella ya iku salah sawijining jinis baktèri kang ditemoaké déning Theobald Smith ing taun 1885 nalika neliti lelara pencernaan babi. Nganggo mikroskop Smith nemoake sagrombol baktèri kang nyebabké matiné babi mau.[1] Jeneng Salmonella diwènèhi déning Daniel Edward Salmon, kancane Theobald Smith kang neliti bakteri mau luwih lanjut manèh. Salmon nyimpulake minangka bakteri mau kalebu ing génus bakteri enterobakteria gram negatif, kang bentuke kaya batang, bisa obah bébas, lan ngasilaké hidrogen sulfida, uga bisa nyebabake lelara salmonellosis.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Bakteri Salmonella (Kaundhuh tanggal 01 Oktober 2012) ;