Panggang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Steak lan susu pitik lagi dipanggang nganggo areng
Hamburger sing dipanggang ing geni areng
Panggang mangal lan kebab

Grilling minangka salah sawijining jinis masak sing nyakup panas garing sing ditrapake ing permukaan panganan, umume saka ndhuwur, ngisor utawa saka sisih.[1] Panggang biasane kalebu panas sing langsung, sumringah, lan cenderung digunakake kanggo masak daging lan sayuran kanthi cepet. Panganan sing bakal dipanggang dimasak ing panggangan (kothak kawat sing mbukak kaya ta gridiron kanthi sumber panas ing ndhuwur utawa ngisor), nggunakake wesi wajan / wajan, utawa wajan (padha karo wajan, nanging kanthi pucuke kanggo nirokake kabel panggangan sing mbukak).

Panas transfer menyang panganan nalika nggunakake panggangan utamane liwat radiasi termal . Transfer panas nalika nggunakake wajan utawa wajan kanthi konduksi langsung. Ing Amerika Serikat, nalika sumber panas kanggo manggang asale saka ndhuwur, panggangan diarani broiling .[2] Ing kasus iki, wajan sing nyekel panganan diarani wajan, lan transfer panas liwat radiasi termal.

Daging panggang

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Heat in Cooking - University of Kentucky" (PDF). Diarsip saka sing asli (PDF) ing 2016-11-13. Dibukak ing 2016-11-12.
  2. "broiling: Information from". Answers.com. Diarsip saka sing asli ing 2014-12-27. Dibukak ing 2015-02-01.