Casserole

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Casserole
Makaronilaatikko.jpg
Macaroni casserole with cheese topping
AjanganMain course
Panggonan asalGlobal
Hawa ajanganHot
Woworan pokokChopped vegetables, starchy binder
VariasiVegetable, chicken, cheese, beef, fish, seafood, mutton, etc
Buku masakan: Casserole  Médhia: Casserole
Sayuran kaserol

Kasserol (basa Prancis : diminutive of casse, saka Provençal cassa 'pan' [1] ) yaiku maneka warna olahan ana ing wajan utawa mangkuk jero sing umume jero, biasane nganggo tutup kaca, digunakake kanggo open masak macem-macem piring, uga kanggo referensi menyang kategori panganan sing dimasak ing njero. Sanajan kalorone duwe jeneng sing padha, wajan kasebut uga umum dikenal minangka "sajian kaserol" utawa "panci kaserol", dene panganan ing njero biasane dibedakake karo "kaserol". Wajan sing padha asring digunakake kanggo masak lan disajikake.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Online Etymology Dictionary, Entry: Casserole, retrieved 19 September 2015