Geni

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar uwuh sing diobong lan geniné murub.

Geni (krama: latu) iku sawijining dat panas sing ditimbulaké saka barang-barang sing kobong. Warnané kuning, rada abang nganti biru. Asalé geni iku saka prosès oksidhasi gas sing kasimpen ing bahan bakar.

Geni digunakaké manungsa kanggo akèh kapreluan, saka sing nguntungaké nganti ngrugèkaké.

Etimologi[sunting | sunting sumber]

Tembung geni iku dijupuk saka basa Sangskreta Agni. Agni iku asmané Déwa Api.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Geni&oldid=804926"