Geni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar uwuh sing diobong lan geniné murub.

Geni (krama: latu) iku dat panas sing ditimbulaké saka barang-barang sing kobong. Warnané kuning, rada abang nganti biru. Asalé geni iku saka prosès oksidhasi gas sing kasimpen ing bahan bakar.

Geni digunakaké manungsa kanggo akèh kapreluan, saka sing nguntungaké nganti ngrugèkaké.

Etimologi[besut | besut sumber]

Tembung geni iku dijupuk saka basa Sangskreta Agni. Agni iku asmané Déwa Api.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Geni&oldid=1105466"