Geni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gambar uwuh kang diobong lan geniné murub.

Geni (krama: latu) iku dat panas kang ditimbulaké saka barang-barang kang kobong. Warnané kuning, rada abang nganti biru. Asalé geni iku saka prosès oksidhasi gas kang kasimpen ing bahan bakar.

Geni digunakaké manungsa kanggo akèh kapreluan, saka kang nguntungaké nganti ngrugèkaké.

Ètimologi[besut | besut sumber]

Tembung geni iku dijupuk saka basa Sangskreta Agni. Agni iku asmané Déwa Api.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.