Geni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Geni

Geni (krama: latu; Kawi: apuy)[1] yaiku dat panas kang ditimbulaké saka barang-barang kang kobong. Warnané kuning, rada abang nganti biru. Asalé geni iku saka prosès oksidhasi gas kang kasimpen ing bahan bakar.

Geni digunakaké manungsa kanggo akèh kapreluan, saka kang nguntungaké nganti ngrugèkaké.

Ètimologi[besut | besut sumber]

Tembung geni iku dijupuk saka basa Sangskreta Agni. Agni iku asmané Déwa Api.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]



  1. Zoetmulder, P. J. (1972). Old Javanese-English Dictionary [Kamus Jawa Kuna-Inggris] (ing basa Kawi and Inggris). KITLV.