BBC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Logo British Broadcasting Corporation

BBC iku cekakan saka The British Broadcasting Corporation, ya iku stasiun radio lan télévisi pamaréntah Britania Raya. BBC uga nyedyaké siaran warta ing internèt. BBC didegaké ing taun 18 Oktober 1922 lan didadèkaké perusahaan pamaréntah ing taun 1927. BBC iku stasiun radio lan televisi sing gedhé dhéwé sadonya.

Layanan televisi BBC ing Britania antara liya arupa BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four, saluran warta BBC News 24, lan loro saluran kanggo bocah cilik, CBBC sarta CBeebies. BBC One lan Two bisa ditampa kanthi transmisi analog déné sisané digital. BBC uga nglola sawijining stasiun kang dikhususaké kanggo pulitik, ya iku BBC Parliament, kang nyuguhaké warta Parlemèn Britania, Parlemèn Skotlandia, Parlemen Éropah sarta Senat Amérika Sarékat.

Operasi BBC dilakokaké déning BBC Worldwide kalebu saluran televisi internasionalé kayata BBC World, BBC Prime, BBC America, BBC Canada lan BBC Japan.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=BBC&oldid=1054493"