BBC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Logo British Broadcasting Corporation

BBC iku cekakan saka The British Broadcasting Corporation, ya iku stasiun radio lan télévisi pamaréntah Karajan Manunggal Raya. BBC uga nyedyaké giyaran warta ing internèt. BBC diyasa ing taun 18 Oktober 1922 lan didadèkaké perusahaan pamaréntah ing taun 1927. BBC iku stasiun radio lan télévisi sing gedhé dhéwé sadonya.

Layanan télévisi BBC ing Karajan Manunggal antarané arupa BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four, saluran warta BBC News 24, lan loro saluran kanggo bocah cilik, CBBC sarta CBeebies. BBC One lan Two bisa ditampa kanthi transmisi analog déné sisané digital. BBC uga nglola sawijining stasiun kang mligi kanggo pulitik, ya iku BBC Parliament, kang nyuguhaké warta Parlemèn Karajan Manunggal, Parlemèn Sekotlan, Parlemèn Éropah sarta Senat Amérika Sarékat.

Operasi BBC dilakokaké déning BBC Worldwide kalebu saluran télévisi internasionalé kaya ta BBC World, BBC Prime, BBC America, BBC Canada lan BBC Japan.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]