Susuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Susuk yaiku jarum sing digawe saka emas utawa logam mulia liyane, sing dilebokake ing jaringan alus awak kanggo tumindak jimat. Susuk duwe macem-macem tujuan, wiwit estetis murni nganti perawatan nyeri sendi lan penyakit ringan liyane. Praktek iki uga digunakake kanggo nglindhungi ciloko lan kacilakan. Amarga prakteke Susuk sadurunge Islamisasi, mula dilarang (dilarang) dening sarjana Islam modern (haram).

Kanthi jaman saiki teknologi medis modern yaiku radiografi, anane susuk kudu disorot, amarga bisa uga disalahake obyek asing sing ora dikarepake.

Susuk diklaim ditempelake diiringi mantra lan biasane ditindakake ing wektu tartamtu kanggo nambah efektifitas. Uga dikandhani yen susuk kudu dicopot sadurunge mati utawa wong kasebut bakal kangelan mati. Kaya ngono, susuk biasane dicopot yen wong sing prihatin wis tuwa utawa lara. Nyopot susuk uga butuh katrampilan wong sing duwe ilmu; biasane wong sing padha masang dhisik. Nanging, ngilangi susuk sing asale kanggo kecantikan, bakal nyebabake pasuryane bisa malih dadi umur alami sajrone nem wulan.[1]

Daisy Fajarina, ibune Manohara Odelia Pinot Manohara Odelia Manz dikandhani duwe susuk berlian lan emas ing gada. Mantan garwane, George Manz ujar: "Sawise nalika bebarengan, aku nggawa Daisy menyang dokter gigi sing banjur kaget nalika ndeleng sinar-X. Dheweke duwe jarum emas lan watu berlian cilik sing dipasang ing njero dagune."[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]