Kendhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kendhi polos

Kendhi iku piranti tradhisional kanggo ngombé kang digawé saka lemah lempung. Piranti kanggo ngombé liyané iku akèh wernané, kaya ta cèrèt, téko, gelas, lan cangkir. Jaman biyèn kendhi minangka ngombé, nanging saiki wis arang warga kang nggunakaké kendhi. Jaman saiki warga luwih milih ombènan kang wis dikemas ing gendul, amarga dianggep luwih praktis katimbang masak banyu dhéwé. Kendhi wujudé warna-warna, ana sing duwé gulu dawa, ana uga kang wujudé gedhé, lan ditambahi lekuk-lekuk minangka rerenggan.[1]

Gladri[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]