Énthong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Éntong)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Éntong saka kayu

Éntong ya iku piranti kang dhuweni mumpangat kanggo nyidhuk sega. Éntong kagawé saka kayu, plastik, sèng, utawa wesi kang wujudé kaya sendhok nanging luwih gedhé.Wujudé étong didelok saka bahané ana aneka rupa saka ukuran cilik lan gedhé.Semanauga éntong miturut wijudé di golongake saka pigunané.