Piring

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Piring

Piringya iku piranti kang digawé saka beling utawa porselén kang gunané kanggo mangan, ndéléhaké lawuh, sayur.[1] Piring uga ana kang digawé saka kayu, sèng utawa wesi lan plastik.[1] Saliyané kanggo mangan, piring uga kena kanggo nari.[1] Jogèd kang nggunakaké piring diarani jogèd piring.[1] Piring dhapuré bunder pipih lan ana cekungan ing tengahé.[1] Piring uga ana kang dhapuré cépér.[1] Piring kang dhapuré cépér lumrahé kanggo wadhah sayur kang ora ana duduhé.[1] Piring nduwéni warna lan wujud kang béda-béda.[1] Yèn jaman biyèn piring wernané mung putih polos, nanging saiki piring wis ana wernané malah nganggo motif kembang-kembang, garis-garis, lan gambar-gambar kaya ta kapal, woh-wohan, sayuran, gambar daging lan roti.[1] Piring kang digawé saka kramik utawa porselén iku kalebu piring kang gampang pecah.[1] Mulané piring kang digawé saka porselén utawa kramik ora kena dibanting.[1]

Piring hias[besut | besut sumber]

Piring uga ana kang kanggo rerenggan.[2] Piring kang kanggo rerenggan iki ora dianggo mangan nanging mung dipajang dadi aksesoris méja utawa dicénthélaké ing témbok.[2] Piring hias iki lumrahé kanggo rerenggan ing omah-omah.[2] Piring hias lumrahé digawé saka porselén.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k artikata.com(dipunundhuh tanggal 1 Juni 2011)
  2. ^ a b c d lifestyle.okezone.com(dipunundhuh tanggal 4 Juni 2011)