Méja

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Meja

Méja ya iku prabot omah kang nduwèni bagéyan kang dhatar ing dhuwuré kang dadi daun méja lan nduwèni sikil méja kanggo nyangga daun méja.[1] Méja kerep dianggo nyimpen barang lan panganan.[1] Méja digawé kanthi dhuwur kang gampang dijangkau nalika lagi lungguh.[1] Méja umumé digawé sepasang karo kursi.[1] Méja umume ora nduwé laci ananging ana uga méja kang nduwé laci kanggo kabutuhan tinamtu kayata méja rias.[1]

Jinis[besut | besut sumber]

Méja nduwèni werna-werna ukuran lan bentuk.[1] Saliyané iku, ukurané méja uga werna-werna.[1]

  • Méja biliar, ya iku méja kanggo dolanan biliar.[1]
  • Méja surung, ya iku méja kang ana rodhané, gunané kanggo wadhah panganan utawa kanggo ngeteraké panganan.[1] Meja iki biyasané dianggo ing restoran lan ing hotèl.[1]
  • Méja goyang Tek, ya iku méja kang digunaaké kanggo misahaké "mineral" kang ana ajiné saka bijih.[1] Carané kanthi nggoyang-nggoyangaké méja ing banyu kang mili.[1]
  • Méja kartu, ya iku méja kanggo main kertu domino utawa remi.[1]
  • Méja modular, ya iku méja kang disusun lan digawé manut kabutuhan.[1]
  • Méja pinjam, ya iku méja kang dianggo nglaksanakaké transaksi peminjaman kolèksi buku ing perpustakaan.[1]
  • Méja putaran kramik ya iku méja kang dadi mesin kanggo ngolah lemah lempung dadi kramik.[1] Meja iki kasusun déning piring datar kang ana sumbuné kang bisa muter kanthi stabil lan ana uga bagéyan kang kanggo nyangga.[1]
  • Méja Tulis, ya iku méja kang kanggo nulis.[1]
  • Méja makan, ya iku méja kang khusus digawé kanggo panggonan mangan.[1] Méja mangan biyasané manggon ing ruang mangan.[1]
  • Méja kerja, ya iku meja kang kanggo kerja, méja iki manggon ing ruang kerja lan disusun kanggo kabutuhan kang diperlokaké ing kerjaan.[1]
  • Méja laptop, ya iku méja kanggo wadhah laptop nalika dienggo.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u (id)artikata.com(dipunundhuh tanggal 8 Juni 2011)
  2. ^ (id)semarang.olx.co.id(dipunundhuh tanggal 8 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Méja&oldid=989889"