Kursi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Chair-black and white drawing.jpg

Kursi utawa dhampar iku piranti kang digunakaké kanggo lungguh. Umumé kursi nduwéni sikil cacahé papat. Ana uga kursi kang nduwèni sikil siji ing tengah, ya iku kursi barstool. Lumrahé kursi nduwèni sèndènan lan pancikan kanggo sikil ing ngisor. Jinisé dideleng saka bahané antawis kursi kang digawé saka kayu, plastik utawa wesi. Miturut kagunaané kursi dipérang dadi sawetara jinis, antawis: kursi tamu, kursi goyang, kursi rodha, kursi listrik lan sapanunggalané.

Sajinis kursi sing wujudé dawa diarani bangku. Bangku iki wujudé dawa lan bisa dilungguhi wong loro utawa luwih. Biasané bangku dianggo prabot ing ruang tunggu, taman utawa pekarangan.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kursi&oldid=967682"