Kursi listrik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Old Sparky, kursi listrik ingkang dipun pigunakaken ing pakunjaran Sing Sing

Kursi listrik punika kursi ingkang dipun ilèni arus listrik kanggé ngéksekusi kapidana pati utawi tahanan ingkang dipun temahi paukuman pati. Panggunaan kursi listrik kanggé éksekusi kapidana pati puniki lazim dipun ginakaken ing Amérika Sarékat, khususipun ing nagari bagéyan Alabama, South Carolina, lan Virginia, sarta dados satunggil-satunggilipun metode paukuman pati ing nagari bagéyan Nebraska.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kursi_listrik&oldid=1101150"