Gendul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendul Wine kang kosong

Gendul yaiku barang kanggo nyimpen barang cuwèr kayadéné sirup, kécap, saos, lan banyu.[1]Gendul nduwéni gulu kang luwih ciyut tinimbang awaké.[1]Gendul umumé digawé saka gelas, plastik, aluminium, lan bisa uga kanggo nyimpen cairan kaya banyu, susu, minuman ringan, bir, anggur, obat, sabun cair, tinta.[1]Gendul saka plastik biyasané digawé kanthi ekstrusi.[1]Alat kanggo nutup botol diarani tutup botol (eksternal) utawa sumbat (internal).[1] Gendul uga ditutup kanthi ségel induksi.[1]

Gendul ditemokaké ing Inggris ing abad 14.[2] Gendul asalé saka basa Prancis boteille lan basa latiné butticula.[2] Gendul ana sing digawe saka gelas utawa kaca lan ana sing digawé saka plastik.[2] Ukurané uga ana sing gedhé lan cilik.[2] Gendul kang cilik biyasané kanggo wadhah parfum utawa minyak wangi.[2] Gendul kang digawé saka plastik nduweni kodé utawa simbol segitiga ing bagéyan ngisor gendul.[2] Ing sanjeroné simbol segitiga iki ana angka. [2]Angka iki nuduhaké botol iki bisa dianggo manéh sawisé tau dianggo utawa malah mbebayani yèn dianggo manéh.[2] Botol kang digawé saka kaca bisa dienggo manéh utawa diisi ulang. [2]Gendul uga bisa didaur ulang lan digawé barang liyané.[2] Saliyané gendul kang kanggo wadhah kécap, saos, ana uga gendul kang digawé khusus kanthi bentuk lan modhél kanggo bayi, gendul iki digawé kanggo wadhah susu bayi lan kanggo ngombé bayi.[2]


Chatetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)artikata.com(dipunundhuh tanggal 8 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k (en)etymonline.com(dipunundhuh tanggal 8 Juni 2011)


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendul&oldid=830499"