Gendul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gendul Wine kang kosong

Gendul ya iku barang kanggo nyimpen barang cuwèr kayadéné sirup, kécap, saos, lan banyu.[1] Gendul nduwéni gulu kang luwih ciyut tinimbang awaké.[1] Gendul umumé digawé saka gelas, plastik, aluminium, lan bisa uga kanggo nyimpen cairan kaya banyu, susu, minuman ringan, bir, anggur, obat, sabun cair, tinta.[1] Gendul saka plastik biyasané digawé kanthi ekstrusi.[1] Alat kanggo nutup botol diarani tutup botol (eksternal) utawa sumbat (internal).[1] Gendul uga ditutup kanthi ségel induksi.[1]

Gendul ditemokaké ing Inggris ing abad 14.[2] Gendul asalé saka basa Prancis boteille lan basa latiné butticula.[2] Gendul ana sing digawé saka gelas utawa kaca lan ana sing digawé saka plastik.[2] Ukurané uga ana sing gedhé lan cilik.[2] Gendul kang cilik biyasané kanggo wadhah parfum utawa minyak wangi.[2] Gendul kang digawé saka plastik nduweni kodé utawa simbol segitiga ing bagéyan ngisor gendul.[2] Ing sanjeroné simbol segitiga iki ana angka.[2] Angka iki nuduhaké botol iki bisa dianggo manéh sawisé tau dianggo utawa malah mbebayani yèn dianggo manéh.[2] Botol kang digawé saka kaca bisa dienggo manéh utawa diisi ulang.[2] Gendul uga bisa didaur ulang lan digawé barang liyané.[2] Saliyané gendul kang kanggo wadhah kécap, saos, ana uga gendul kang digawé khusus kanthi wujud lan modhél kanggo bayi, gendul iki digawé kanggo wadhah susu bayi lan kanggo ngombé bayi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)artikata.com(dipunundhuh tanggal 8 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k (en)etymonline.com(dipunundhuh tanggal 8 Juni 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendul&oldid=1101323"