Saos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Samosa dibarengi patang warna saos

Saos inggih punika cuwèran ingkang kenthel kados pasta ingkang kadamel saking bubur woh-wohan warni abrit kadosta lombok, uyah, bawang, brambang, tomat, trasi saha bumbu sanèsipun. Saos punika ginanipun kanggé campuran dhaharan kados ta mi, gorengan, bakso, lan sanès-sanèsipun supados raosipun langkung éca utawi mantep. Manéka warna jinisipun saos kadosta mayonais, saos tomat, saos tiram, saha sanèsipun.