Bubur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
bubur sumsum

Bubur ya iku istilah umum tumrap panganan ingkang awujud campuran bahan padhet lan cuwèr, kanthi komposisi sing cuwèr luwih akèh. Sajeroning bab panganan, bubur ateges panganan lembèk sing digawé saka bahan beras, glepung, tela, kacang-kacangan, lsp sing digodhog.[1]

Jinis-jinis bubur :[besut | besut sumber]

Jinis bubur miturut bahané[besut | besut sumber]

  1. Bubur Kacang Ijo [2]
  2. Bubur Ayam [3]
  3. Bubur Sumsum [4]
  4. Bubur Gandum [5]

Jinis bubur miturut tlatah asalé[besut | besut sumber]

  1. Bubur Manado
  2. Bubur Pontianak

Korea[besut | besut sumber]

Juk

Juk (죽) ya iku bubur kas Korea kang digawé saka bahan palawija kaya ta beras, kedelai, lan kacang lan wijen kang digodhog.[6][7] Bahan-bahan tambahan kanggo isi juk ya iku abalon, daging pitik, kacang pinus, janganan, ginseng lan iwak.[7]

Wong Korea mangan juk nalika isih anget, mliginé nalika esuk ya iku minangka gantine sega.[7] Juk apik kanggo pencernaan amarga teksture alus.[7]

Tradisi masak juk wis suwé dtindakake déning wong Korea, nanging resep masakane lagi ditulis ing jaman Dinasti Joseon (1397-1910).[7] Wong ing mangsa Joseon masak juk kang wong tuwa ing wayah esuk ya iku ing istana lan omah-omah rakyat biyasa.[7] Ing mangsa atis kususe nalika dina dongji (titik walik mangsa atis), juk dimasak bareng kacang abang kang dipercaya bisa nundhung arwah ala kang gathing werna abang.[7]

Delengan uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1]
  2. ^ [2]
  3. ^ [3]
  4. ^ [4]
  5. ^ [5]
  6. ^ Types of Korean Food, visitkorea. Diundhuh tanggal 3 Juni 2010.
  7. ^ a b c d e f g An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 20–21. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung).