Koréa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Iki artikel ngenani Korea sacara umum. Kanggo nagara Korea modhèrn pirsani Korea Lor lan Korea Kidul.

Korea iku sawijining nagara sing biyèné manunggal sing ana ing Ujung Korea ing Asia Wétan (ing antarané Tiongkok lan Jepang). Nagara iki kapisah dadi rong nagara — Républik Korea (Korea Kidul) lan Républik Rakyat Demokratik Korea (Korea Lor) sawisé Perang Donya II nalika taun 1945.

Korea Kidul banjur ngrembaka dadi nagara demokratis sauntara Korea Lor mawa haluan komunis. Gendéra Panunggalan Korea asring dipigunakaké kanggo mrepresentasikaké Korea nalika ajang ulah raga internasional, nanging gendéra mau dudu arupa gendéra resmi kaloro nagara.

Amarga jaman dinasti-dinasti sajarah wis rampung, istilah Korea saiki didhèfinisikaké adhedhasar gabungan 2 entitas sing kabagi déning Garis Demarkasi Militer pararel 38, ya iku Korea Lor lan Korea Kidul. Ujung Korea ing sisih lor diwatesi déning RRT lan Rusia ing sisih lor-wétan, sarta Jepang ing sisih kidul-wétan sing dipisahaké karo selat Korea.

Geleri[besut | besut sumber]

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani North Korea.
Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani South Korea.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Koréa&oldid=1009988"