Gunung Baekdu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gunung Baekdu
Paektu-san.jpg
Gunung Baekdu nalika ing wulan April taun 2003
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi2,744 m (9,003 ft)
Prominèn2,593 m (8,507 ft)
Géografi
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 502: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/North Korea" does not exist.
LocationRyanggang, Korea Lor
Jilin
Géologi
Jinisé gunungStratovolcano
Panjeblug pungkasan1903[1]


Gunung Baekdu(백두산), utawi ingkang dipunmangertosi minangka Gunung Changbai wonten ing basa Tionghoa, inggih menika satunggaling gunung berapi ingkang mapan wonten ing wates antawisipun Republik Rakyat Tiongkok lan Korea Lor. Gunung Baekdu menika mapan wonten ing koordinat 42°00′24″N 128°03′18″E / 42.00667°N 128.05500°E / 42.00667; 128.05500. Gunung menika inggilipun 2.744 m lan kalebet gunung ingkang paling inggil wonten ing pegunungan Changbai.[2] Gunung Baekdu menika ugi kalebet gunung paling inggil wonten ing Korea lan Manchuria.[2]

Salah satunggaling danau kawah paling ageng, danau surga (천지/天池), menika mapan wonten ing pucuking gunung Baekdu menika.


Galeri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Baekdusan". Global Volcanism Program. Smithsonian Institution. Dijupuk 29 Januari 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. a b Ehlers, Jürgen; Gibbard, Philip (2004). Quaternary Glaciations: South America, Asia, Africa, Australasia, Antarctica. Elsevier. The Changbai Mountain is the highest (2570 m a.s.l.) in north-eastern China (42°N, 128°E) on the border between China and Korea. 

Uga wacanen[besut | besut sumber]

  • Hetland, E.A.; et al. (2004). "Crustal structure in the Changbaishan volcanic area, China, determined by modeling receiver functions". Tectonophysics 386 (3-4): 157–175. doi:10.1016/j.tecto.2004.06.001. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]