Jilin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
吉林省
Jílín Shěng
Cekakan: 吉 (pinyin: Jí)
Jilin ditandai di peta ini
Asal jeneng cekakan saka jilin wula, transkripsi basa Cina saka basa Manchu, tegesé "sadawaning ilèn kali"
Tipe administrasi Propinsi
Ibu kutha Changchun
Kutha paling gedhé Changchun
Sekretaris PKT Wang Yunkun
Gubernur Wang Min
Wilayah 187,400 km² (ke-13)
Populasi (Tahun)
 - Kepadatan
27,090,000 (ka-21)
145/km² (ke-23)
PDB (2004)
 - per kapita
CNY 295.8 milyar (ke-20)
CNY 10,900 (ke-14)
Suku-suku utama (2000) Han - 91%
Korea - 4%
Manchu - 4%
Mongol - 0.6%
Hui - 0.5%
Gunggung kutha 9
Gunggung kabupatèn 60
Gunggung kecamatan
(31 Desember 2004)
1006
ISO 3166-2 CN-22
Situs web resmi:
http://www.jl.gov.cn
(Hanzi prasaja)

Jilin (Hanzi: 吉林) iku propinsi Républik Rakyat Cina. Kutha krajané dumunung ing Changchun (Hanzi: 長春). Jilin nduwèni jembar wewengkon 187.400 km², kanthi padunung cacahé 27.040.000 jiwa lan kapadhetan padunung 144 jiwa/km² (sensus 2003).

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Propinsi RRC


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jilin&oldid=1052674"