Jilin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

吉林省
Jílín Shěng

Cekakan: 吉 (pinyin: Jí)
Jilin ditandai di peta ini
Asal jeneng cekakan saka jilin wula, transkripsi basa Cina saka basa Manchu, tegesé "sadawaning ilèn kali"
Tipe administrasi Provinsi
Ibu kutha Changchun
Kutha paling gedhé Changchun
Sekretaris PKT Wang Yunkun
Gubernur Wang Min
Wilayah 187,400 km² (ke-13)
Populasi (Tahun)
 - Kepadatan
27,090,000 (angka 21)
145/km² (ke-23)
PDB (2004)
 - per kapita
CNY 295.8 milyar (ke-20)
CNY 10,900 (ke-14)
Suku-suku utama (2000) Han - 91%
Koréa - 4%
Manchu - 4%
Mongol - 0.6%
Hui - 0.5%
Gunggung kutha 9
Gunggung kabupatèn 60
Gunggung kecamatan
(31 Desember 2004)
1006
ISO 3166-2 CN-22
Situs web resmi:
http://www.jl.gov.cn
(Hanzi prasaja)

Jilin (Hanzi: 吉林) iku provinsi Républik Rakyat Cina. Kutha krajané dumunung ing Changchun (Hanzi: 長春). Jilin duwé jembar wewengkon 187.400 km², kanthi sing ndunungi cacahé 27.040.000 jiwa lan kapadhetan sing ndunungi 144 jiwa/km² (sensus 2003).

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:No globals' not found.Situs resmi