Ningxia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Níngxià Huízú Zìzhìqū

宁夏回族自治区
Cekakan: 宁 (pinyin: Níng)
Ningxia ditandai di peta ini
Asal jeneng 宁 níng - tenteram
夏 xià - Xia Barat
"Xia yang tenteram"
Tipe administrasi Laladan otonomi
Ibu kutha Yinchuan
Kutha paling gedhé Yinchuan
Sekretaris PKT Chen Jianguo
Gubernur Ma Qizhi
Wilayah 66,000 km² (ke-27)
Populasi (Tahun)
 - Kepadatan
5,880,000 (ke-29)
89.1/km² (ke-25)
PDB (2004)
 - per kapita
CNY 46.04 miliar (ke-30)
CNY 7830 (ke-23)
Suku-suku utama (2000) Han - 79%
Hui - 20%
Manchu - 0.4%
Gunggung kutha 5
Gunggung kabupatèn 21
Gunggung kecamatan
(31 Desember 2004)
219
ISO 3166-2 CN-64
Situs web resmi:

Laladan Otonom Suku Hui Ningxia ( Hanzi: 寧夏回族自治區) ya iku laladan otonom setingkat provinsi ing Républik Rakyat Cina. Laladan otonom iki diangkah kanggo papan panggoné Suku Hui sing komposisi sing ndunungi dominan. Kutha krajan Provinsi iki ya iku Yinchuan. Ningxia diwatesi déning Shaanxi (ing sisih wétan), provinsi Gansu (lor) lan Mongolia Njero(lor). Laladan iki jembaré watara 66.400 kilomèter pesagi (25.600 sq mi). Mantan provinsi, Ningxia wis dilebokaké ing Gansu ing taun 1954 ananging lepas lan dibentuk manèh dadi laladan otonom kanggo wong-wong Hui ing taun 1958.