Wewengkon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Wilayah)

Wewengkon iku laladan kang dikuwasani utawa dadi teritorial saka sawijining kadhaulatan. Ing jaman biyèn, sawijining wewengkon asring dikubengi déning wates-wates kondhisi fisik alam, upamané kali, gunung, utawa segara. Ewadéné sawisé mangsa kolonialisme, wates-wates mau digawé déning nagara kang njajah laladan mau, lan sabanjuré kanthi anané nagara bangsa, istilah kang luwih umum dipigunakaké ya iku batas nasional.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Pamérangan nagara