Wilayah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Wewengkon iku laladan kang dikuwasani utawa dadi teritorial saka sawijining kadhaulatan. Ing jaman biyèn, sawijining wewengkon asring dikubengi déning wates-wates kondhisi fisik alam, upamané kali, gunung, utawa segara. Ewadéné sawisé mangsa kolonialisme, wates-wates mau digawé déning nagara kang njajah laladan mau, lan sabanjuré kanthi anané nagara bangsa, istilah kang luwih umum dipigunakaké ya iku batas nasional.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cithakan:Pamérangan nagara


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wilayah&oldid=1025944"