Shanghai

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Lokasi Shanghai ing RRC (mawa panah)

Shanghai (Mandarin: 上海 | Pinyin: Shànghǎi; Basa Wu (Basa Shanghai) IPA: /zɑ̃ hɛ/) iku kutha gedhé dhéwé ing Républik Rakyat Cina lan papané ana ing pinggiring delta Changjiang. Panuwuhan kutha iki ing sawetara dasawarsa pungkasan nggawé kutha iki dadi punjeré ékonomi, dagangan, finansial lan komunikasi sing wigati dhéwé ing Tiongkok.

Shanghai uga salah sawijining palabuhan sing sibuk dhéwé sadonya, karo Singapura lan Rotterdam.

Sacara administratif, Shanghai iku saka patang kutha Tiongkok, sing duwé status propinsi. Kutha iki nduwé padunung 16 yuta jiwa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Shanghai&oldid=1052765"