Shanghai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Lokasi Shanghai ing RRC (mawa panah)

Shanghai (Mandarin: 上海 | Pinyin: Shànghǎi; Basa Wu (Basa Shanghai) IPA: /zɑ̃ hɛ/) iku kutha gedhé dhéwé ing Républik Rakyat Cina lan papané ana ing pinggiring delta Changjiang. Panuwuhan kutha iki ing sawetara dasawarsa pungkasan nggawé kutha iki dadi punjeré ékonomi, dagangan, finansial lan komunikasi kang wigati dhéwé ing Tiongkok.

Shanghai uga salah sawijining palabuhan kang sibuk dhéwé sadonya, karo Singapura lan Rotterdam.

Sacara administratif, Shanghai iku saka patang kutha Tiongkok, kang duwé status provinsi. Kutha iki kang ndunungi 16 yuta jiwa.