Hanzi prasaja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Aksara Tionghoa prasaja (Tionghoa Prasaja: 简体字; Tionghoa Tradisional: 簡體字; pinyin: jiǎntǐzì; utawa Basa Tionghoa Prasaja, uga sinebat 简化字/簡化字, jiǎnhuà zì) ya iku siji saka rong set aksara standar basa Tionghoa katulis kontemporer. Set kang liyané ya iku Hanzi tradhisional/Basa Tionghoa Tradisional. Hanzi tradhisional ya iku aksara Tionghoa kang diprasajakake kanthi resmi déning pamaréntah Républik Rakyat Cina ing upaya ningkatake keprigelan maca tulis. Nanging ing perkembangane prasajan iki malah akèh nuwuhaké karancuan karo pamaca tradhisional lan ngilangaje kaendahan artistik hurupe.