Hanzi prasaja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Aksara Tionghoa prasaja (Tionghoa Prasaja: 简体字; Tionghoa Tradisional: 簡體字; pinyin: jiǎntǐzì; utawa Basa Tionghoa Prasaja, uga sinebat 简化字/簡化字, jiǎnhuà zì) ya iku siji saka rong set aksara standar basa Tionghoa katulis kontemporer. Set kang liyane ya iku Hanzi tradisional/Basa Tionghoa Tradisional. Hanzi tradisional ya iku aksara Tionghoa kang diprasajakake kanthi resmi déning pamaréntah Républik Rakyat Cina ing upaya ningkatake keprigelan maca tulis. Ananging ing perkembangane prasajan iki malah akèh nuwuhake karancuan karo pamaca tradisional lan ngilangaje kaendahan artistik hurupe.