Beijing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Beijing
北京
Munisipalitas
Munisipalitas Beijing · 北京市
saka dhuwur: Tiananmen, Kota terlarang, Beijing's CBD, dan Stadium Nasional Beijing
Lokasi Kota madya Beijing di Cina
Lokasi Kota madya Beijing di Cina
Nagara Républik Rakyat Cina
Divisi [1]
 -Tingkat County
 -Tingkat kutha

16 dhistrik, 2 county
289 kutha
Pamaréntahan
 • JinisKota madya
 • Sekretaris CPC CtteLiu Qi
 • Wali KotaGuo Jinlong
Laladan(Peringkat ke-29)
 • Munisipalitas16.801,25 km2 (648,700 sq mi)
Élepasi43,5 m (1,427 ft)
Cacah warga (2010)[2]
 • Munisipalitas22.000.000
 • Pepadhet13/km2 (34/sq mi)
 • Peringkat di CinaPopulasi: 26th;
Density: 4th
Demonym(s)Beijing
Major Suku
 • Han96%
 • Manchu2%
 • Hui2%
 • Mongol0.3%
Zona wektuWaktu Standart Cina (UTC+8)
Kode pos100000 – 102629
Kodhe laladan10
GDP[3]2010
 -TotalCNY 1,377.79 billion
US$ 209.3 billion (13th)
 -Per kapitaCNY 70,251
US$ 10,672 (3rd)
 -PertumbuhanCithakan:Pertumbuhan10.2%
IPM (2008)0.891 (2nd) — tinggi
Pelat Nomor kendaraan京 A, C, E, F, H, J, K, L, M, N, P
京 B (taksi)
京 G, Y (di luar laladan perkotaan)
京 O (pulisi dan otoritas)
京 V (in red color) (markas militèr,
pamaréntah pusat)
Kota pohonChinese arborvitae (Platycladus orientalis)
 Pohon pagoda (Sophora japonica)
Kota bungaChina rose (Rosa chinensis)
 Chrysanthemum (Chrysanthemum morifolium)
Situs wèbwww.beijing.gov.cn
Beijing
Cina 北京
Hanyu PinyinBěijīng
Ngenani wuni iki [Listen] 
PosPeking
Lokasi Beijing

Beijing (北京, Hanyu Pinyin: Běijīng, Wade-Giles: Pei-ching; Postal System Pinyin: Peking), iku kutha krajan Républik Rakyat Tiongkok utawa RRC.

Kutha iki kang ndunungi 14 yuta lan kutha gedhé dhéwé sawisé Shanghai ing Tiongkok.

Ulah raga[besut | besut sumber]

Beijing dadi "tuan rumah" Olimpiade 2008 wiwit tanggal 8 nganti 24 Agustus 2008.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.