Beijing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Beijing
北京
Munisipalitas
Munisipalitas Beijing · 北京市
dari atas: Tiananmen, Kota terlarang, Beijing's CBD, dan Stadium Nasional Beijing
Lokasi Kota madya Beijing di Cina
Lokasi Kota madya Beijing di Cina
Nagara  Républik Rakyat Cina
Divisi [1]
 -Tingkat County
 -Tingkat kutha

16 dhistrik, 2 county
289 kutha
Pepréntahan
 • Jinis Kota madya
 • Sekretaris CPC Ctte Liu Qi
 • Wali Kota Guo Jinlong
Laladan(Peringkat ke-29)
 • Munisipalitas 16.801,25 km2 (648,700 sq mi)
Élevasi 43,5 m (1,427 ft)
Cacah warga (2010)[2]
 • Munisipalitas 22.000.000
 • Pepadhet 13/km2 (34/sq mi)
 • Peringkat di Cina Populasi: 26th;
Density: 4th
Demonym(s) Beijing
Major Suku
 • Han 96%
 • Manchu 2%
 • Hui 2%
 • Mongol 0.3%
Zona wektu Waktu Standart Cina (UTC+8)
Kode pos 100000 – 102629
Kodhe laladan 10
GDP[3] 2010
 -Total CNY 1,377.79 billion
US$ 209.3 billion (13th)
 -Per kapita CNY 70,251
US$ 10,672 (3rd)
 -Pertumbuhan Cithakan:Pertumbuhan10.2%
IPM (2008) 0.891 (2nd) — tinggi
Pelat Nomor kendaraan 京 A, C, E, F, H, J, K, L, M, N, P
京 B (taksi)
京 G, Y (di luar laladan perkotaan)
京 O (pulisi dan otoritas)
京 V (in red color) (markas militèr,
pamaréntah pusat)
Kota pohon Chinese arborvitae (Platycladus orientalis)
  Pohon pagoda (Sophora japonica)
Kota bunga China rose (Rosa chinensis)
  Chrysanthemum (Chrysanthemum morifolium)
Situs wèb www.beijing.gov.cn
Beijing
Cina 北京
Hanyu Pinyin Běijīng
Ngenani wuni iki [Listen] 
Pos Peking
Lokasi Beijing

Beijing (北京, Hanyu Pinyin: Běijīng, Wade-Giles: Pei-ching; Postal System Pinyin: Peking), iku kutha krajan Républik Rakyat Tiongkok utawa RRC.

Kutha iki sing ndunungi 14 yuta lan kutha gedhé dhéwé sawisé Shanghai ing Tiongkok.

Ulah raga[besut | besut sumber]

Beijing dadi "tuan rumah" Olimpiade 2008 wiwit tanggal 8 nganti 24 Agustus 2008.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.