Beijing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Beijing
北京
Munisipalitas
Munisipalitas Beijing · 北京市
dari atas: Tiananmen, Kota terlarang, Beijing's CBD, dan Stadium Nasional Beijing
Lokasi Kota madya Beijing di Cina
Lokasi Kota madya Beijing di Cina
Koordhinat: 39°54′50″N 116°23′30″E / 39.91389°N 116.39167°E / 39.91389; 116.39167Koordhinat: 39°54′50″N 116°23′30″E / 39.91389°N 116.39167°E / 39.91389; 116.39167
Nagara  Républik Rakyat Cina
Divisi [1]
 - Tingkat County
 - Tingkat kota

16 dhistrik, 2 county
289 kota
Government
 • Jinis Kota madya
 • Sekretaris CPC Ctte Liu Qi
 • Wali Kota Guo Jinlong
Tlatah(Peringkat ke-29)
 • Munisipalitas 16.801,25 km2 (648,700 sq mi)
Èlevasi 43,5 m (1,427 ft)
Cacah jiwa (2010)[2]
 • Munisipalitas 22.000.000
 • Karapetan Pambulet sing ala ana ing kéné13/km2 (Pambulet sing ala ana ing kéné34/sq mi)
 • Peringkat di Cina Populasi: 26th;
Density: 4th
Dhémonim Beijing
Major Suku
 • Han 96%
 • Manchu 2%
 • Hui 2%
 • Mongol 0.3%
Waktu Standart Cina (UTC+8)
Kode pos 100000 – 102629
Kodhe laladan 10
GDP[3] 2010
 - Total CNY 1,377.79 billion
US$ 209.3 billion (13th)
 - Per kapita CNY 70,251
US$ 10,672 (3rd)
 - Pertumbuhan Cithakan:Pertumbuhan10.2%
IPM (2008) 0.891 (2nd) — tinggi
Pelat Nomor kendaraan 京 A, C, E, F, H, J, K, L, M, N, P
京 B (taksi)
京 G, Y (di luar laladan perkotaan)
京 O (pulisi dan otoritas)
京 V (in red color) (markas militer,
pamaréntah pusat)
Kota pohon Chinese arborvitae (Platycladus orientalis)
  Pohon pagoda (Sophora japonica)
Kota bunga China rose (Rosa chinensis)
  Chrysanthemum (Chrysanthemum morifolium)
Sana jaringan www.beijing.gov.cn
Beijing
Chinese: 北京
Hanyu Pinyin: Běijīng
Ngenani wuni iki [Listen] 
Lokasi Beijing

Beijing (北京, Hanyu Pinyin: Běijīng, Wade-Giles: Pei-ching; Postal System Pinyin: Peking), iku kutha krajan Républik Rakyat Tiongkok utawa RRC.

Kutha iki nduwé padunung 14 yuta lan kutha gedhé dhéwé sawisé Shanghai ing Tiongkok.

Ulah raga[besut | besut sumber]

Beijing dadi "tuan rumah" Olimpiade 2008 wiwit tanggal 8 nganti 24 Agustus 2008.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Beijing&oldid=1052751"