Hong Kong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
中華人民共和國香港特別行政區
Hong Kong Laladan Administrasi Kusus Républik Rakyat China
Gendéra Hong Kong Lambang Hong Kong
(Gendéra Hong Kong) (Lambang Hong Kong)
Motto: ora ana
Lokasi Hong Kong
Basa resmi Inggris lan China (Kantonis lan Mandarin resmi mawa de facto)
Kepala Eksekutif Donald Tsang
Wewengkon
 - Total
 - % banyu
Ora diurutaké
1.103 km²
4,60%
Padunung
 - Total (2005)
 - Kapadhetan
Ora diurutaké
6.898.686
6.254/km²
Pangadegan
 - Tanggal
Penyerahan kepada Tiongkok
1 Juli 1997
PDB
  - Total (2003)
  - PDB/kapita
Urutan ke-30
US$157 miliar
US$23.592
Valuta Dolar Hong Kong (HKD$) (HKD)
Zona wektu UTC+8
TLD .hk
Kodhe telepon +852 (01 saka Makau)

Hong Kong (Mandarin: 香港 ; Pinyin: Xiānggǎng; resminé Laladan Administratif Khusus Hong Kong)iku Laladan Administratif Astamiwa Républik Rakyat China. Ing China ana loro Laladan Administratif Astamiwa. Sing sijiné ya iku Makau. Hong Kong diserahaké ing RRC déning Britania Raya ing tanggal 1 Juli 1997. Hong Kong duwé padunung 6,8 yuta jiwa.

Sadurungé diserahaké, Hong Kong isih koloni Britania Raya. Manut kebijakan Siji Nagara Loro Sistem gawéané Deng Xiaoping, Hong Kong dadi laladan otonomi saka pamaréntahan RRC ing babagan hukum, valuta, bea cukai, imigrasi, aturan dalan kang tetep lumaku ing jalur kiwa. Urusan kang dadi wewenang Beijing iku pertahanan nasional lan diplomasi. Otonomi iki dilakokaké ing Hong Kong suwéné 50 taun diitung saka taun 1997.

Hong Kong iku cacahé ana 3 bagéyan:

  • Hong Kong Island
  • Kowloon
  • New Territories

Ambané laladan Hong Kong kurang luwih 1.104 km2 kanthi populasi tujuh yuta wong, dadi Hong Kong kagolong laladan kang padhet ing ndonya.[1] Warga Hong Kong iku 95 persen saka etnis Cina lan 5 persen wargané saka etnis liya.[2] Etnis Cina kang urip ing Hong Kong akèh saka kutha Guangzhou lan Taishan propinsi Guangdong.[3]

Hong Kong dadi koloni krajaan Inggris sabubaré Perang Candhu I (1839-1842). Wiwitané mung pulo Hong Kong, banjur diambaké tekan Ujung Kowloon nalika taun 1860, lan ing taun 1898 tekan New Territories.

Papan wisata[besut | besut sumber]

Pemandhangan wenfi saka Taman Victoria

Ing ngisor iki papan panggonan kang isa digunakake dadi papan wisata ing Hong Kong.

Kowloon[besut | besut sumber]

Hong Kong[besut | besut sumber]

Lantau[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Ash, Russell (2006). The Top 10 of Everything 2007. Hamlyn. p. 78. ISBN 0-600-61532-4. 
  2. ^ "Population by Ethnicity, 2001 and 2006". Census and Statistics Department, Hong Kong Government. Retrieved 4 October 2010. 
  3. ^ Fan Shuh Ching (1974). "The Population of Hong Kong" (PDF). World Population Year (Committee for International Coordination of National Research in Demography): 18–20. Retrieved 25 August 2010. 

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Hong Kong ing Wikivoyage

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hong_Kong&oldid=1052788"