Carrie Lam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
The Honourable
Carrie Lam
GBM GBS
林鄭月娥
Carrie Lam 2019-04-09 (1).jpg
Carrie Lam ing 2019
Ketuwa Eksekutif Hong Kong ka-4
Wiwit linggih
1 Juli 2017
PrésidhènXi Jinping
PrémiyèrLi Keqiang
Kang sadurungéLeung Chun-ying
Ketuwa Sekretaris kanggo Administrasi
Linggih
1 Juli 2012 – 16 Januari 2017
Ketuwa SekretarisLeung Chun-ying
Kang sadurungéStephen Lam
Kang sawiséMatthew Cheung
Sekretaris kanggo Pembangunan
Linggih
1 Juli 2007 – 30 Juni 2012
Ketuwa EksekutifDonald Tsang
Kang sadurungé
  • Sarah Liao (Sekretaris Lingkungan, Perhubungan & Pekerjaan)
  • Michael Suen (Sekretaris Perumahan, Perencanaan & Pertanahan)
Kang sawiséMak Chai-kwong
Rerincèn dhiri
LairCheng Yuet-ngor
(1957-05-13) 13 Mèi 1957 (umur 65)[1]
Wan Chai, Hong Kong Britania[2]
Bangsa
SisihanLam Siu-por (o. 1984)
Anak2
PilungguhGovernment House, Hong Kong
WiyataSt. Francis' Canossian College
Almamater
PanggaotaPulitikus, Pegawai Negeri
AsalChusan, Chekiang[3]
Tandha tangan
Carrie Lam Cheng Yuet-ngor
Cina Padatan 林鄭月娥
Cina Prasaja 林郑月娥

Carrie Lam Cheng Yuet-ngor GBM GBS (Tradisional: 林鄭月娥; Cantonese Yale: Làhm Jehng Yuht-ngòh; Cithakan:Nee Cheng, lair 13 Mèi 1957; umur 65 taun) yaiku pulitikus Hong Kong ngejabat minangka Ketuwa Eksekutif Hong Kong kapapat sawise 2017.[4] Ia ngejabat minangka Ketuwa Sekretaris kanggo Administrasi saka 2012 nganti 2017 lan Sekretaris kanggo Pembangunan saka 2007 nganti 2012.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Superlady
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Tramways
  3. "林鄭月娥指香港多方面成績是一代代人努力得來". RTHK. 2016-04-27. Diarsip saka asliné ing 29 January 2017. Dibukak ing 2017-06-05.
  4. "Hong Kong chooses first woman head". The Hindu. March 26, 2017. Diarsip saka asliné ing 7 January 2019. Dibukak ing 27 March 2017.

Pranala jaba[besut | besut sumber]