Li Keqiang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Li Keqiang
李克强
Li Keqiang (cropped).jpg
Mahamantri Republik Rakyat Tiongkok
Wiwit linggih
15 Maret 2013
PrésidhènXi Jinping
Wakil PrémiyèrZhang Gaoli
Kang sadurungéWen Jiabao
Wakil Pertama Mahamantri Republik Rakyat Tiongkok
Linggih
17 Maret 2008 – 15 Maret 2013
PrémiyèrWen Jiabao
Kang sadurungéWu Yi (Pelaksana tugas)
Kang sawiséZhang Gaoli
Anggota Tertinggi ke-2 di Komite Politbiro Partai Kuminis Tiongkok
Wiwit linggih
15 November 2012
Sekretaris JenderalXi Jinping
Kang sadurungéWu Bangguo
Sekretaris Komite Provinsi Liaoning
Linggih
Dhésèmber 2004 – Oktober 2007
WakilZhang Wenyue
Kang sadurungéWen Shizhen
Kang sawiséZhang Wenyue
Sekretaris Komite Provinsi Henan
Linggih
Dhésèmber 2002 – Dhésèmber 2004
WakilLi Chengyu
Kang sadurungéChen Kuiyuan
Kang sawiséXu Guangchun
Sekretaris Pertama Liga Pemuda Kuminis Tiongkok
Linggih
May 1993 – June 1998
Kang sadurungéSong Defu
Kang sawiséZhou Qiang
Rerincèn dhiri
Lair (1955-07-01) 1 Juli 1955 (umur 64)
Dingyuan County, Anhui
Parté pulitikPartai Kuminis
SisihanCheng Hong
AlmamaterUniversitas Peking
Li Keqiang
Cina Padatan 李克強
Cina Prasaja

Li Keqiang (Pinyin: Lĭ Kèqiáng; pronounced [lì kʰɤ̂tɕʰjɑ̌ŋ]; lair 1 Juli 1955; umur 64 taun)ya iku pulitikus Tiongkok. Sejak Maret 2013 panjenenganipun menjabat dados Mahamantri Republik Rakyat Tiongkok. Konggrès datheng-12 Rakyat Nasional Tiongkok menetapkan Li Keqiang dados Mahamantri Tiongkok ingkang énggal gumantosaken Wen Jiabao kanggé masa gangsal taun ngrawuh, langkung pamundhutan swanten.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Li Keqiang miyos wonten ing Anhui wonten 1 Juli 1955 punika margeni karier politiknya langkung kathah wonten ing babagan pamucalan, ugi kepemudan ngantos 1998. Li Keqiang saderengipun menjabat dados wakil mahamantri Tiongkok. miyos wonten ing Dingyuan, Provinsi Anhui, panjenenganipun mengawali karier politiknya wonten 1974 ugi bergabung wonten ing Partai Kuminis Tiongkok wonten Mèi 1976.[2]

Li Keqiang ingkang berlatar pamucalan ékonomi miwiti berkarier dados sekretaris partai wonten 1998 wonten ing Partai Kuminis Tiongkok Provinsi Henan ugi wonten 2002-2003 panjenenganipun panitados dados sekretaris wonten partai wonten ing provinsi ingkang sami.

karier politiknya lajeng melejit sejak 2008 miwiti saking anggota Polit Biro, komisi Sentral Partai Kuminis Tiongkok, ngantos wakil mahamantri.

Li Keqiang ingkang ugi pancen adalem kalenggahan nomer kalih lebet Partai Kuminis Tiongkok mundhut alih saking Mahamantri Wen Jiabao. Li Keqiang dipilih kanggé masa kalenggahan salebetipun 5 taun, sayangipun sami kaliyan halnya kaliyan Wen Jiabao, panjenenganipun dipunkintenakenaken badhé pancen adalem jejibahan punika salebetipun kalih masa kalenggahan - yakni 10 taun..[3]

Réferènsi[besut | besut sumber]