Xi Jinping

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Xi Jinping
习近平
Xi Jinping Sept. 19, 2012.jpg
Sekretaris Jenderal Parté Komunis Cina
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
15 November 2012
Wakil Li Keqiang
Kadhisiki Hu Jintao
Ketua Komisi Militer Pusat CPC
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
15 November 2012
Wakil Fan Changlong
Xu Qiliang
Kadhisiki Hu Jintao
Anggota ke- 17 dan 18 Komite Tetap Politburo CPC
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2007
Sekretaris Jenderal Hu Jintao
Dirinya sendiri
Sekretaris Pertama Sekretariat Pusat Parté Komunis Cina
Lungguh
22 Oktober 2007 – 15 November 2012
Sekretaris Jenderal Hu Jintao
Kadhisiki Zeng Qinghong
Kagantèni Liu Yunshan
Wakil Presiden Républik Rakyat Cina
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
15 Maret 2008
Présidhèn Hu Jintao
Kadhisiki Zeng Qinghong
Wakil Ketua Komisi Militer Pusat CPC
Lungguh
18 Oktober 2010 – 15 November 2012
Serving with Guo Boxiong dan Xu Caihou
Lelurah Hu Jintao
Presiden CPC Central Party School
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Desember 2007
Wakil Li Jingtian
Kadhisiki Zeng Qinghong
Rerincèn priangga
Lair (1953-06-01) 1 Juni 1953 (umur 63)
Beijing, RRC
Parté pulitik Parté Komunis
Sisihan Peng Liyuan
Anak Xi Mingze (daughter)
Almamater Universitas Tsinghua
Tandha tangan Tandha tangané Xi Jinping

Xi Jinping (pinyin: Xí Jìnpíng; pangucapan [ɕǐ tɕînpʰǐŋ]. Dhèwèké dadi Sekretaris Jenderal Parté Komunis Cina, Ketua Komisi Militer Pusat, Wakil Presiden Républik Rakyat Cina, Presiden Central Party School, lan anggota pertama saka Komite Tetap Politburo PKC. Jinping uga dadi anggota Sekretariat Pusat Parté Komunis Cina,[1] dan Wakil Ketua Komisi Militer Pusat., lair 1 Juni 1953; umur 63 taun ya iku pemimpin tertinggi Républik Rakyat Cina saiki.

Jinping ya iku anaké veteran komunis Xi Zhongxun (1913–2002), dheweké ngawali karier pulitike ing propinsi propinsi Fujian. Dhèwèké banjur diangkat dadi ketua parté ing propinsi Zhejiang, lan sakbanjure banjur diangkat dadi ketua parté ing Shanghai sakwise Chen Liangyu dipecat. Jinping dikenal amarga dheweké ora seneng marang korupsi lan katerbukaané marang reformasi pulitik lan ékonomi pasar ing RRC.[2] Posisine ing kancah perpulitikan Cina nggawe dheweké dadi penerus kalima, nggantikaké Hu Jintao, minangka Sekretaris Jenderal lan pemimpin saka Parté Komunis Cina.[3]

Xi Jinping ngendika yèn kapemimpinané arep dienggo kanggo majokaké manéh perékonomian Républik Rakyat Cina

Kauripané[besut | besut sumber]

Xi Jinping lair tanggal 15 Juni 1953 ing Beijing. Asalé wong tuwane saka Xiying ing Dengzhou, Henan. Xi ya iku pemimpin pertama saka parté komunis. Dhèwèké anak sing nomer loro saka Xi Zhongxun, salah sawijine tokoh Komunis gerilya obahan ing Shaanxi lan mantan Wakil Perdana Menteri. Nalika semono bapake dadi kepala departemen propaganda Parté Komunis banjur dadi Wakil Ketua Kongres Rakyat Nasional. Ibune ya iku Qi Xin. Nalika Xi sepuluh taun, bapake dipecat banjur dikirim kanggo kerja ing pabrik ing Luoyang. Nalika Xi 15 taun bapake dipenjara (1968), sasuwené Revolusi Kebudayaan. Tanpa ana bapake, Xi lunga kerja menyang Yanchuan County, Shaanxi. Dhèwèké banjur dadi sekertaris produksi parté.

Saka taun 1975 nganti 1979, Xi sinau teknik kimia ing Universitas Tsinghua Beijing. Saka taun 1979 nganti n1982 dhèwèké dadi sekretarise Geng Biao, banjur dadi wakil perdana menteri lan Sekretaris Jenderal Komisi nMiliter Pusat.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala luar[besut | besut sumber]

Cithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-breakCithakan:S-break

Jabatan pulitik partai
Sing mengku  sadurungé:
Zhang Dejiang
Sekretaris Komite Zhejiang CPC
2002–2007
Diganti déning:
Zhao Hongzhu
Sing mengku  sadurungé:
Han Zheng
Sekretaris Komite Shanghai CPC
2007
Diganti déning:
Yu Zhengsheng
Sing mengku  sadurungé:
Zeng Qinghong
Sekretaris Pertama Sekretariat Pusat Parté Komunis Cina
2007–2012
Diganti déning:
Liu Yunshan
Pemimpin Kelompok Pimpinan Pusat Parté
2007–2012

Cithakan:S-break

Sing mengku  sadurungé:
Xu Caihou
Guo Boxiong
Wakil Ketua Komisi Militer Pusat CPC
2010–2012
Diganti déning:
Fan Changlong
Xu Qiliang
Sing mengku  sadurungé:
Hu Jintao
Sekretaris Jenderal Parté Komunis Cina
2012–sekarang
Isih njabat
Chairman of the CPC Central Military Commission
2012–sekarang

Cithakan:S-break

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
He Guoqiang
Gubernur Fujian
1999–2002
Diganti déning:
Lu Zhangong
Sing mengku  sadurungé:
Chai Songyue
Gubernur Zhejiang
Acting

2002–2003
Diganti déning:
Lü Zushan
Sing mengku  sadurungé:
Li Zemin
Ketua Komite Tetap Kongres Rakyat Zhejiang
2003–2007
Diganti déning:
Yu Guoxing
Sing mengku  sadurungé:
Zeng Qinghong
Wakil Presiden Républik Rakyat Cina
2008–sekarang
Isih njabat
Sing mengku  sadurungé:
Xu Caihou
Guo Boxiong
Wakil Ketua Komisi Militer Pusat PRC
2010–sekarang

Cithakan:S-break Cithakan:S-aca

Sing mengku  sadurungé:
Zeng Qinghong
Presiden Central Party School
2007–sekarang
Isih njabat
Urutan protokoler
Sing mengku  sadurungé:
tidak ada
Peringkat ke-1 dalam Parté Komunis Cina
Komite Tetap Politburo ke-18
Diganti déning:
Li Keqiang
2nd Rank
Sing mengku  sadurungé:
Li Changchun
Ketua Propaganda
Peringkat ke-6 dalam Parté Komunis Cina
Komite Tetap Politburo ke-17
Diganti déning:
Li Keqiang
Wakil Utama

Cithakan:Pemimpin Républik Rakyat Cina


Ana loop cithakan: Cithakan:PersondataCithakan:RRC-bio-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Xi_Jinping&oldid=1092959"