Mongolia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Монгол Улс
Mongol Uls
Gendéra
Motto: 
Antem: Bügd Nairamdakh Mongol
Kutha krajan
lan paling gedhé
Ulan Bator
Basa resmi Mongol
Papréntahan Sistem parlemèntèr
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0,6%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 2.832.224 (134)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$4,83 miliar (151)
 •  Per kapita US$1.918 (148)
Valuta Tugrug (MNT)
Zona wektu (UTC+7)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+8)
Kodhé bèl 976
TLD Internèt .mn
Peta Mongolia

Mongolia (basa Mongol: Монгол Улс) iku nagara sing kakurung dharatan ing Asia Wétan, wewatesan karo Rusia ing sisih lor lan Tiongkok ing sisih kidul. Mongolia minangka pusat Kakaisaran Mongol ing abad kaping-13, ananging dikuwasai déning Dinasti Qing wiwit pungkasan abad kaping-17 nganti sawijining pamaréntah mardika kawangun kanthi bantuan Uni Soviet ing taun 1921. Sawisé karuntuhan Uni Soviet, Mongolia nganut aliran dhémokrasi. Kanthi jembar wewengkon sing padha karo Alaska, sebagéyan gedhé wewengkon Mongolia nduwèni lemah sing gersang: racaké wewengkon arupa ara-ara suket, kanthi pagunungan ing bagéyan kulon lan lor lan Ara-ara Gobi ing sisih kidul. Mayoritas padunung saka ètnis Mongol sing nganut agama Buddha Tibet kanthi cara kauripan nomad.

Propinsi[besut | besut sumber]

Artikel utama: Propinsi Mongolia

Mongolia kapérang jroning 21 propinsi (aymguud; dicekak aimag utawa aymag) lan 1 kuthamadya (hot) satingkat propinsi.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mongolia&oldid=1056133"