Sistem parlemèntèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sistem parlementer utawa demokrasi parlementer minangka sistem pemerintahan demokratis saka sawijining negara (utawa entitas bawahan) ing ngendi eksekutif entuk legitimasi demokratis saka kemampuane kanggo mrentah dhukungan ("kapercayan") saka legislatif, biasane parlemen, sing ditindakake. iku tanggung jawab. Ing sistem parlementer, kepala negara biasane wong sing béda karo kepala pamaréntahan. Iki beda karo sistem presidensial, ing ngendi kepala negara asring uga dadi kepala pamarentah lan, sing paling penting, ing ngendi eksekutif ora entuk legitimasi demokratis saka legislatif.

Pranala njaba[besut | besut sumber]