Bahrain

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
مملكة البحرين
Mamlakat al-Bahrain
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: 
Antem: Bahrainona
Kutha krajan
lan paling gedhé
Al-Manamah
Basa resmi Arab
Papréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dikiwakaké
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 688.345 (157)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$14,61 milyar (123)
 •  Per kapita US$18.817 (38)
Valuta Dinar (BHD)
Zona wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 973
TLD Internèt .bh

Karajan Bahrain (Arab: مملكة البحرين) iku nagara kapuloan ing Lempongan Pèrsi sing ora duwé wewatesan. Lempongan Bahrain misahaké nagara iki karo Qatar lan Arab Saudi. Tanggané Bahrain, Arab Saudi ana ing sisih kulon lan nyambung karo Bahrain liwat Tambak Raja Fahd sing dibukak sacara resmi tanggal 25 November 1986 lan Qatar ing sisih kidul nyabrang Lempongan Pèrsi. Wiyar wewengkoné mèh padha karo wiyar wewengkon DKI Jakarta.

Saiki lagi direncanakaké panggawéyan Kreteg Pamitran Qatar-Bahrain sing ngubungaké Bahrain lan Qatar. Yèn kreteg iki rampung diwangun, mengko bakal dadi bangunan pangubung paling dawa ing donya.

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]