Népal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
नेपाल अधिराज्य
Nepal Adhirajya
Patakaning Nepal
Pataka
Cihnabrawit: जननी जन्मभूमिष्च स्वर्गादिप गरियिस
(alihbahasa saka Sangskreta: "Tanah air lebih berharga daripada Karajan Surgawi")
Gunagita: Sayaun Thunga Phool Ka
Dunungpenering Nepal
Kuthagara
lan brehakutha
Kathmandu
JawatbasaNepali
PapréntahanRepublik
Unifikasi
• Banyu (%)
2,8%
Population
• Pikira-kira 2006
28.287.147 (40)
• Cacahjiwa 2001
23.151.423
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$37,08 miliar (83)
• Saben wong
US$1.402 (163)
ArtacihnaRupee (NPR)
Laladan wektuUTC+5:45
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+5:45
Durawadasandi977
Nagarasandigreha.np
.नेपाल

Républik Féderal Démokratis Népal (Sanghiya Loktāntrik Ganatantra Nepāl) iku siji nagara ing Asia Kidul. Nepal ana ing Asia Kidul, wewatesan kaliyan Républik Rakyat Tiongkok (Laladan Otonomi Tibet) ing sisih lor lan India ing kulon, wétan, lan kidul.

Nepal mardika saka Inggris tanggal 21 Dhésèmber 1923. Sadurungé, nagara sing mapan ing Himalaya iki duwé status protektorat sawisé dikalahaké Inggris ing perang taun 1815. Taun 1990, Nepal ngowahi sistem pamréntahanné dadi monarki konstitusional. Taun 2008 Nepal ngowahi sistem pamarentahe dadi republik.


Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferénsi[besut | besut sumber]


Negara-negara ing Asia Kidul

Bangladesh | Bhutan | India | Maladewa | Nepal | Pakistan | Sri Lanka