Népal

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Nepal)
नेपाल अधिराज्य
Nepal Adhirajya
Motto: जननी जन्मभूमिष्च स्वर्गादिप गरियिस
(alihbahasa saka Sangskreta: "Tanah air lebih berharga daripada Kerajaan Surgawi")
Lagu kabangsanRastriya Gaan
Ibu kutha
and largest city
Kathmandu
Basa resmi Nepali
Pamaréntahan Monarki konstitusional
Unifikasi
 -  Banyu (%) 2,8%
Pedunung
 -  2006 estimate 28.287.147 (40)
 -  2001 census 23.151.423
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$37,08 miliar (83)
 -  Per capita US$1.402 (163)
Valuta Rupee (NPR)
Zona wektu (UTC+5:45)
 -  Summer (DST)  (UTC+5:45)
Kodhe tilpun 977
Internet TLD .np

Républik Féderal Démokratis Népal (Sanghiya Loktāntrik Ganatantra Nepāl) iku sawijining nagara ing Asia Kidul. Nepal ana ing Asia Kidul, wewatesan kaliyan Républik Rakyat Tiongkok (Laladan Otonomi Tibet) ing sisih lor lan India ing kulon, wétan, lan kidul.

Nepal mardika saka Inggris tanggal 21 Desember 1923. Sadurungé, nagara sing mapan ing Himalaya iki nduwèni status protektorat sawisé dikalahaké Inggris ing perang taun 1815. Taun 1990, Nepal ngowahi sistem pamréntahanné dadi monarki konstitusional.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Népal ing Wikivoyage

Réferénsi[besut | besut sumber]


Negara-negara ing Asia Kidul

Bangladesh | Bhutan | India | Maladewa | Nepal | Pakistan | Sri Lanka

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Népal&oldid=1059916"