Népal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Nepal)
नेपाल अधिराज्य
Nepal Adhirajya
Gendéra Lambang nagara
Motto: जननी जन्मभूमिष्च स्वर्गादिप गरियिस
(alihbahasa saka Sangskreta: "Tanah air lebih berharga daripada Kerajaan Surgawi")
Antem: Rastriya Gaan
Kutha krajan
lan paling gedhé
Kathmandu
Basa resmi Nepali
Papréntahan Monarki konstitusional
Unifikasi
 •  Banyu (%) 2,8%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 28.287.147 (40)
 •  Cacah sirah 2001 23.151.423
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$37,08 miliar (83)
 •  Per kapita US$1.402 (163)
Valuta Rupee (NPR)
Zona wektu (UTC+5:45)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+5:45)
Kodhé bèl 977
TLD Internèt .np

Républik Féderal Démokratis Népal (Sanghiya Loktāntrik Ganatantra Nepāl) iku sawijining nagara ing Asia Kidul. Nepal ana ing Asia Kidul, wewatesan kaliyan Républik Rakyat Tiongkok (Laladan Otonomi Tibet) ing sisih lor lan India ing kulon, wétan, lan kidul.

Nepal mardika saka Inggris tanggal 21 Desember 1923. Sadurungé, nagara sing mapan ing Himalaya iki nduwèni status protektorat sawisé dikalahaké Inggris ing perang taun 1815. Taun 1990, Nepal ngowahi sistem pamréntahanné dadi monarki konstitusional.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Népal ing Wikivoyage

Réferénsi[besut | besut sumber]


Negara-negara ing Asia Kidul

Bangladesh | Bhutan | India | Maladewa | Nepal | Pakistan | Sri Lanka

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Népal&oldid=1059916"