Viètnam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cộng Hòa Xã Hội Chủ Nghĩa Việt Nam
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Độc lập, tự do, hạnh phúc
(Vietnam: "Kamardhikan, Kabebasan, Katentreman")
Antem: Tiến Quân Ca
Kutha krajan Hanoi
Kutha paling gedhé Hồ Chí Minh City
Basa resmi Vietnam
Papréntahan Nagara kuminis
 •  Présidhèn Trương Tấn Sang
 •  Perdana Mentri Nguyễn Tấn Dũng
 •  Sekretaris Jendral Nguyễn Phú Trọng
 •  Ketua Parlemen Nguyễn Sinh Hùng
Kamardhikan sakaPrancis
 •  Banyu (%) 1,3%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 85.238.000 (13)
 •  Cacah sirah 1999 76.323.173
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$251,8 miliar (36)
 •  Per kapita US$3.025 (123)
Valuta Đồng (VND)
Zona wektu (UTC+7)
Nyetir ing tengen
Kodhé bèl 84
TLD Internèt .vn

Viètnam utawa resminé Républik Sosialis Viètnam iku sawijining nagara ing Asia Kidul-Wétan dharatan. Nagara iki ing sisih lor mawatesan karo Républik Rakyat Cina, karo Laos (nagara) ing sisih lor-kulon, karo Kamboja ing sisih kidul-kulon lan karo Segara Cina Kidul ing sisih kulon. Nagara iki sing ndunungi 85 yuta jiwa. Nagara iki sajatiné ciyut dawa mawa pasisir ing sisih kulon, jembaré 331.689 km2. Viètnam kutha krajané Hanoi.

Ing taun 2006 nagara iki nduwé patuwuhan ékonomi sing dhuwur dhéwé ing Asia Kidul-Wétan. Patuwuhan GDP-né 8,17%.

Démografi[besut | besut sumber]

Agama[besut | besut sumber]

Mayoritas sing ndunungi Viètnam iku ngrasuk agama Buda Mahayana (82%). Banjur kurang luwih 7% sing ndunungi ngrasuk agama Katulik Roma. Kajaba iku uga ana wong sing ngrasuk agama Islam, lumrahé wong-wong Campa.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Vietnam.

Pranala njaba[besut | besut sumber]