Kutha Ho Chi Minh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cakrawala kutha Kutha Ho Chi Minh tuwuh rikat lan bisa dadi kutha bauwangsa lan jantung Asia Kidul-wétan nalika taun 2020.
Jeneng
Jeneng: Thành phố Hồ Chí Minh
Jeneng biyèn: Saigon (basa Vietnam: Sài Gòn), isih dipigunakaké déning sapérangan sing ndunungi
Teges: Saka jeneng: Hồ Chí Minh
Taun diyasa: 1698 Géografi
Wewengkon: Asia Kidul-wétan
Zona wektu: UTC +7
Wiyar: 2.095 km² Rakyat
Padunung: 6.239.938 (nalika pertengahan taun 2005)
Kapadhetan: 2.978/km²
Etnisitas: Kinh, Hoa
Nomor kodhe tilpun Nagara lan kutha: +84 (8)
ISO 3166-2 Code: VN-65 Pamaréntahan
Wangun administrasi: Munisipalitas
Sekretaris Komite Parté Kuminis Vietnam Kutha Ho Chi Minh: Lê Thanh Hải
Ketua Dewan Rakyat: Phạm Phương Thảo
Ketua Komite Rakyat: Lê Hoàng Quân Lokasi
LocationVietnamHoChiMinh.png
HCMC Map.jpg

Kutha Ho Chi Minh utawa Ho Ci Ming(basa Vietnam: Thành phố Hồ Chí Minh), ya iku kutha gedhé kang dhéwé ing Vietnam lan ana ing cedhak delta Kali Mekong. Biyèn jenengé ya iku Prey Nokor (basa Khmer: PreyNokor.png), lan nalika iku kutha iki wujud palabuhan utamaning Kamboja, sing banjur ditelukaké déning wangsa Vietnam ing abad kaping 16. Jenengé nuli malih dadi Saigon nganti rampungé perang Vietnam, lan didadèkaké kutha krajan koloni Prancis Cochinchina, lan kutha krajan Vietnam Kidul saka taun 1954 tekan taun 1975. Nalika taun 1975, Saigon digabungaké karo provinsi Gia Định ing sakiwatengené lan diowahi jenengé dadi Kutha Ho Chi Minh (sanadyan jeneng Saigon isih kerep dipigunakaké). Têtêngah kutha iki ana ing pinggir Kali Saigon, 60 km saka Sagara Cina Kidul. [1]

Pranala njaba[besut | besut sumber]