Ho Chi Minh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kanggé kitha kanthi nami Ho Chi Minh, pirsani Kitha Ho Chi Minh.
Hồ Chí Minh
Ho Chi Minh 1946.jpg
Portrait c. 1946
Présidhèn Républik Dhémokrat Vietnam
Lungguh
2 September 1945 – 2 September 1969
Kadhisiki Bảo Đại (minangka kaisar Vietnam)
Kagantèni Tôn Đức Thắng
Rerincèn priangga
Lair (1890-05-19)19 Mèi 1890
Nghệ An Province, French Indochina
Pati 2 Sèptèmber 1969(1969-09-02) (umur 79)
Hanoi, Républik Dhémokrat Vietnam
Bangsa Vietnam
Parté pulitik Parté Pekerja Vietnam

Hồ Chí Minh (chữ nôm: 胡志明) (19 Mei 18902 September 1969) punika satunggiling tokoh révolusi lan nagarawan Vietnam, ingkang salajengipun dados Perdhana Mentri (1954) lan Présidhèn Vietnam Lèr (1954 - 1969).

Panjenenganipun aslinipun asmanipun Nguyễn Sinh Cung, lan ugi dipuntepangi minangka Nguyễn Tất Thành, Nguyễn Ái Quốc (satunggiling nami ingkang asring dipunpigunakaken tiyang sanèsipun ugi), Lý Thụy, Hồ Quang lan akrab dipunundang Bác Hồ (paman Hồ) ing Vietnam.

Ibukitha Vietnam, kitha Ho Chi Minh, dipunnamèaken miturut naminipun. Kitha kasebat sadèrèngipun naminipun Saigon.

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Ho Chi Minh ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ho_Chi_Minh&oldid=1054720"