Segara Cina Kidul

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Segara Cina Selatan ya iku segara pinggir, bagéyan saka Samudra Pasifik, nyakup laladan saka Singapura nganti Selat Taiwan watara 3.500.000 km². Minangka badan segara paling gedhé sawisé kalima samudra. Kapuloan Segara Cina Kidul mbentuk sawijining kapuloan sing cacé atusan. Segara iki biasa disebut minangka Segara Kidul waé ing dharatan Cina.

Sawetara nagara, utamané Filipina nyebut minangka Segara Luzón, kabotan kanthi jeneng "Segara Cina Kidul", sebab kaya-kaya kawasan iku dikuwasani déning RRC.

Geografi[besut | besut sumber]

Biro Hidrografi Internasional (International Hydrographic Bureau) ndefinisèkaké segara iki mbentang ing arah kidul-kulon tekan wétan segara, sing wates kidulé 3° Lintang Kidul antara Sumatra Kidul lan Kalimantan (Selat Karimata), lan wates loré ya iku Selat Taiwan saka ujung lor Taiwan nganti pesisir Fujian ing Cina Dharatan.

Nagara-nagara lan wewengkon sing wewatesan karo segara iki antara liya: Républik Rakyat Cina, Makau, Hong Kong, Républik Cina (Taiwan), Filipina, Malaysia, Brunei, Indonésia, Singapura, Muang Thai, Kamboja, lan Vietnam.

Kapuloan[besut | besut sumber]

Ing segara iki, ana luwih saka 200 pulo lan karang sing diidentifikasi, akèh-akèhé ing laladan Kapuloan Spratly. Kapuloan Spratly kasebar 810 nganti 900 km sing ngliputi watara 175 fitur insuler sing diidentifikasi, sing paling gedhé dadi Kapuloan Taiping (Itu Aba) sing dawané 1,3 km lan kanthi elevasi 3,8 m.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]