Chili

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
República de Chile
Motto: Por la razón o la fuerza
(basa Spanyol: "Kanthi akal budi utawa kakuwatan")
Lagu kabangsanHimno Nacional
Ibu kutha Santiago1
Largest city Santiago
Basa resmi Spanyol
Pamaréntahan Républik dhémokratis
Kamardikan
 -  Banyu (%) 1,07%2
Pedunung
 -  2006 estimate 16.432.674 (60)
 -  2002 census 15.116.435
PDB (KKB) 2004 estimate
 -  Total US$173.812 juta (44)
 -  Per capita US$10.869 (59)
Valuta Peso (CLP)
Zona wektu (UTC-4)
 -  Summer (DST) — (UTC-3)
Kodhe tilpun 56
Internet TLD .cl
Atacama
Mapa administrativo de Chile.png

Chili (utawa Cili, Cile, Chile) iku sawijining nagara ing bawana Amérika Kidul. Kutha krajan nagara iki ya iku Santiago. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 15 yuta jiwa lan jembaré ana 756.945 km2.

Chili iku nagara "kuru" ing sadawané pesisir kulon Amérika Latin, nyigar mèh kabèh garis wates sisih wétan, sebagéyan saka Argentina, wewatesan karo Bolivia ing lor utawa lor-wétan lan wewatesan karo Peru ing pojok lor utawa lor-kulon.

Miturut wiyar dharatané, Chili klebu kategori nagara gedhé, urutan angka 38 ing donya. Gedhéné kurang luwih padha karo pulo Kalimantan. Chili duwé kandhutan bahan tambang sing akèh banget kayata tembaga, yodium, perak, asam, cendhana, wesi, lenga, gas, emas, kobalt, seng, mangan, borax, merkuri, welirang, marmer, watu akik, lan liya-liyané.

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Chili ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chili&oldid=972656"