Chili

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
República de Chile
Gendéra Lambang nagara
Motto: Por la razón o la fuerza
(basa Spanyol: "Kanthi akal budi utawa kakuwatan")
Antem: Himno Nacional
Kutha krajan Santiago1
Largest city Santiago
Basa resmi Spanyol
Papréntahan Républik dhémokratis
Kamardikan
 •  Water (%) 1,07%2
Cacah jiwa
 •  2006 estimate 16.432.674 (60)
 •  2002 census 15.116.435
GDP  (PPP) 2004 estimate
 •  Total US$173.812 juta (44)
 •  Per capita US$10.869 (59)
Currency Peso (CLP)
Time zone (UTC-4)
 •  Summer (DST) — (UTC-3)
Calling code 56
Internet TLD .cl
1 Lembaga legislatif ana ing Valparaíso
2 Nyakup Pulo Paskah lan Isla Sala y Gomez; ora klebu dhaérah sing wiyaré 1.250.000 km² ing Antartika sing diklaim Chili.
Atacama
Mapa administrativo de Chile.png

Chili (utawa Cili, Cile, Chile) iku sawijining nagara ing bawana Amérika Kidul. Kutha krajan nagara iki ya iku Santiago. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 15 yuta jiwa lan jembaré ana 756.945 km2.

Chili iku nagara "kuru" ing sadawané pesisir kulon Amérika Latin, nyigar mèh kabèh garis wates sisih wétan, sebagéyan saka Argentina, wewatesan karo Bolivia ing lor utawa lor-wétan lan wewatesan karo Peru ing pojok lor utawa lor-kulon.

Miturut wiyar dharatané, Chili klebu kategori nagara gedhé, urutan angka 38 ing donya. Gedhéné kurang luwih padha karo pulo Kalimantan. Chili duwé kandhutan bahan tambang sing akèh banget kayata tembaga, yodium, perak, asam, cendhana, wesi, lenga, gas, emas, kobalt, seng, mangan, borax, merkuri, welirang, marmer, watu akik, lan liya-liyané.

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Chili ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chili&oldid=972656"