Cilé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Chili)
República de Chile
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Por la razón o la fuerza
(basa Spanyol: "Kanthi akal budi utawa kakuwatan")
Antem: Himno Nacional
Kutha krajan Santiago1
Kutha paling gedhé Santiago
Basa resmi Spanyol
Papréntahan Républik dhémokratis
Kamardikan
 •  Banyu (%) 1,07%2
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 16.432.674 (60)
 •  Cacah sirah 2002 15.116.435
GDP  (PPP) Rantaman 2004
 •  Gunggung US$173.812 juta (44)
 •  Per kapita US$10.869 (59)
Valuta Peso (CLP)
Zona wektu (UTC-4)
 •  Mangsa Panas (DST) — (UTC-3)
Kodhé bèl 56
TLD Internèt .cl
1 Lembaga lègislatif ana ing Valparaíso
2 Nyakup Pulo Paskah lan Isla Sala y Gomez; ora kalebu tlatah sing wiyaré 1.250.000 km² ing Antartika sing didhaku Chili.
Atacama
Mapa administrativo de Chile.png

Chili (utawa Cili, Cile, Chile) iku sawijining nagara ing bawana Amérika Kidul. Kutha krajan nagara iki ya iku Santiago. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 15 yuta jiwa lan jembaré ana 756.945 km2.

Chili iku nagara "kuru" ing sadawané pasisir kulon Amérika Latin, nyigar mèh kabèh garis wates sisih wétan, sapérangan saka Argentina, wewatesan karo Bolivia ing lor utawa lor-wétan lan wewatesan karo Peru ing pojok lor utawa lor-kulon.

Miturut wiyar dharatané, Chili kalebu kategori nagara gedhé, urutan angka 38 ing donya. Gedhéné kurang luwih padha karo pulo Kalimantan. Chili duwé kandhutan bahan tambang sing akèh banget kaya ta tembaga, yodium, pérak , asam, cendhana, wesi, lenga, gas, emas, kobalt, seng, mangan, borax, merkuri, welirang, marmer, watu akik, lan liya-liyané.

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]