Pérak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
47 paladiumpérakkadmium
Cu

Ag

Au
Ag-TableImage.png
Katrangan Umum Unsur
Jeneng, Lambang, Nomer atom pérak, Ag, 47
Dhèrèt kimia logam transisi
Golongan, Période, Blok 11, 5, d
Panampilan logam putih meling-meling
Ag,47.jpg
Massa atom 107,8682(2) g/mol
Konfigurasi elektron [Kr] 4d10 5s1
Cacahing èlèktron saben kulit 2, 8, 18, 18, 1
Ciri-ciri fisik
Fase padhet
Massa jenis (watara suhu kamar) 10,49 g/cm³
Massa jenis cair ing titik lebur 9,320 g/cm³
Titik lebur 1234,93 K
(961,78 °C, 1763,2 °F)
Titik umob 2435 K
(2162 °C, 3924 °F)
Kalor peleburan 11,28 kJ/mol
Kalor panguapan 258 kJ/mol
Kapasitas kalor (25 °C) 25,350 J/(mol·K)
Tekanan uap
P/Pa 1 10 100 1 k 10 k 100 k
ing T/K 1283 1413 1575 1782 2055 2433
Ciri-ciri atom
Struktur kristal kubus pusat muka
Bilangan oksidasi 1
(oksida amfoter)
Elektronegativitas 1,93 (skala Pauling)
Energi ionisasi pertama: 731,0 kJ/mol
ke-2: 2070 kJ/mol
ke-3: 3361 kJ/mol
Jari-jari atom 160 pm
Jari-jari atom (terhitung) 165 pm
Jari-jari kovalen 153 pm
Jari-jari Van der Waals 172 pm
Lain-lain
Sifat magnetik diamagnetik
Resistivitas listrik (20 °C) 15,87 nΩ·m
Konduktivitas termal (300 K) 429 W/(m·K)
Difusivitas termal (300 K) 174 mm²/s
Ekspansi termal (25 °C) 18,9 µm/(m·K)
Kacepetan swara
(ing wujud kawat)
(suhu kamar) 2680 m/s
Modulus Young 83 GPa
Modulus rigiditas 30 GPa
Modulus ruah 100 GPa
Nisbah Poisson 0,37
Skala Mohs 2,5
Kakerasan Vickers 251 MPa
Kekerasan Brinell 24,5 MPa
Isotop
iso NA waktu paruh DM DE (MeV) DP
105Ag syn 41,2 dina ε - 105Pd
γ 0,344; 0,280;
0,644; 0,443
-
106mAg syn 8,28 dina ε - 106Pd
γ 0,511; 0,717;
1,045; 0,450
-
107Ag 51,839% Ag stabil kanthi 60 neutron
108mAg syn 418 taun ε - 108Pd
IT 0,109 108Ag
γ 0,433; 0,614;
0,722
-
109Ag 48,161% Ag stabil kanthi 62 neutron
111Ag syn 7,45 dina β- 1,036; 0,694 111Cd
γ 0,342 -
Referensi

Pérak yakuwi sawijining unsur kimia jroning tabel périodik kang nduwèni lambang Ag lan nomer atom 47. asalé lambangé saka basa Latin Argentum. Pérak iku sawijining logam transisi empuk, putih, gilap. Pérak nduwèni konduktivitas listrik lan panas paling dhuwur ing antarané kabèh logam, mineral lan ing wangun bébas. Logam iki bisa dipigunakaké kanggo koin, perhiasan, paralatan meja, lan fotografi.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]




Golongan → 1 2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Période ↓
1 1
H

2
He
2 3
Li
4
Be


5
B
6
C
7
N
8
O
9
F
10
Ne
3 11
Na
12
Mg


13
Al
14
Si
15
P
16
S
17
Cl
18
Ar
4 19
K
20
Ca

21
Sc
22
Ti
23
V
24
Cr
25
Mn
26
Fe
27
Co
28
Ni
29
Cu
30
Zn
31
Ga
32
Ge
33
As
34
Se
35
Br
36
Kr
5 37
Rb
38
Sr

39
Y
40
Zr
41
Nb
42
Mo
43
Tc
44
Ru
45
Rh
46
Pd
47
Ag
48
Cd
49
In
50
Sn
51
Sb
52
Te
53
I
54
Xe
6 55
Cs
56
Ba
*
71
Lu
72
Hf
73
Ta
74
W
75
Re
76
Os
77
Ir
78
Pt
79
Au
80
Hg
81
Tl
82
Pb
83
Bi
84
Po
85
At
86
Rn
7 87
 Fr 
88
Ra
**
103
Lr
104
Rf
105
Db
106
Sg
107
Bh
108
Hs
109
Mt
110
Ds
111
Uuu
112
Uub
113
Uut
114
Uuq
115
Uup
116
Uuh
117
Uus
118
Uuo

* Lantanida 57
La
58
Ce
59
Pr
60
Nd
61
Pm
62
Sm
63
Eu
64
Gd
65
Tb
66
Dy
67
Ho
68
Er
69
Tm
70
Yb
** Aktinida 89
Ac
90
Th
91
Pa
92
U
93
Np
94
Pu
95
Am
96
Cm
97
Bk
98
Cf
99
Es
100
Fm
101
Md
102
No
Seri Kimia saka Tabel Périodik
Logam alkali Alkali tanah Lantanida Aktinida Logam transisi
Logam Metaloid Nonlogam Halogen Gas mulia
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pérak&oldid=815027"