Konduktivitas termal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Konduktivitas utawa katerhantaran tèrmal, k, kuwi besaran intensif bahan kang nuduhaké kamampuan kanggo nyaluraké panas.

konduktivitas termal = laju aliran panas × jarak / ( luas × béda suhu )
k=\frac{Q}{t}\times\frac{L}{A\times\Delta T}

Besaran iki didhefinisèkaké minangka panas, Q, kang disalurké sajroning wektu t ngliwati kandel L, kanthi arah normal menyang permukaan kang ambané A kang disebabaké déning béda suhu ΔT jroning kondhisi tunak lan yèn pindahé panas mung gumantung marang béda suhu kasebut.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]