Konduktivitas termal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Konduktivitas utawa katerhantaran tèrmal, k, iku besaran intensif bahan kang nuduhaké kamampuan kanggo nyaluraké panas.

konduktivitas termal = laju aliran panas × jarak / (luas × béda suhu)

Besaran iki didhefinisèkaké minangka panas, Q, kang disalurké ing dalem wektu t ngliwati kandel L, kanthi arah normal menyang lumah kang ambané A kang disebabaké déning béda suhu ΔT sajeroning kondhisi tunak lan yèn pindahé panas mung gumantung marang béda suhu mau.

Pranala njaba[besut | besut sumber]