Konduktivitas termal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Konduktivitas utawa katerhantaran tèrmal, k, iku besaran intensif bahan kang nuduhaké kamampuan kanggo nyaluraké panas.

konduktivitas termal = laju aliran panas × jarak / ( luas × béda suhu )

Besaran iki didhefinisèkaké minangka panas, Q, kang disalurké ing dalem wektu t ngliwati kandel L, kanthi arah normal menyang lumah kang ambané A kang disebabaké déning béda suhu ΔT sajeroning kondhisi tunak lan yèn pindahé panas mung gumantung marang béda suhu kasebut.

Pranala njaba[besut | besut sumber]