Titik lebur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Titik lebur saka sawijining barang padhet iku suhu barang mau bakal owah wujudé dadi barang cair. Suwaliké, ya iku saka cair dadi padhet) karan titik beku.

Ana ing sawetara barang, titik lebur lan titik beku racaké padha. Conto, titik lebur lan titik beku saka "raksa" ya iku 234,32 kelvin (-38,83 °C utawa-37,89 °F) Nanging, sawetara subtansi liya duwé temperatur beku <--> cair kang béda. Conto "ager-ager", mencair ing suhu 85 °C (185 °F) lan mbeku ing suhu 32-40 °C (89,6-104 °F); fenomena iki dikenal minangka hysteresis.

Sawetara barang liyané, kaya déné kaca, bisa dadi atos tanpa ngristal luwih dhisik; bab iki karan amorphous solid

Ora kaya titik didih, titik lebur ora kapengaruh déning tekanan.