Titik lebur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Titik lebur saka sawijining barang padhet iku suhu barang kasebut bakal owah wujudé dadi barang cair. Suwaliké, ya iku saka cair dadi padhet) disebut titik beku.

Ana ing sawetara barang, titik lebur lan titik beku biasané padha. Conto, titik lebur lan titik beku saka "raksa" ya iku 234,32 kelvin (-38,83 °C utawa -37,89 °F) Nanging, sawetara subtansi liya duwé temperatur beku <--> cair kang béda. Conto "ager-ager", mencair ing suhu 85 °C (185 °F) lan mbeku ing suhu 32-40 °C (89,6 - 104 °F); fenomena iki dikenal minangka hysteresis.

Sawetara barang liyané, kayadéné kaca, bisa dadi atos tanpa ngristal luwih dhisik; bab iki disebut amorphous solid

Ora kaya titik didih, titik lebur ora kapengaruh déning tekanan.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Titik_lebur&oldid=1067180"