Kacepetan swara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kacepetan swara iku istilah kang dipigunakaké kanggo nyebut kacepetan gelombang swara kang ngliwati medium elastis. Kacepwtan iki bisa béda-béya gumantung marang medium kang diliwati (upamané swara luwih rikat ngliwati udara tinimbang banyu), sipat-sipat medium mau, lan suhu. Nanging, istilah iki luwih akèh dianggo tumrap kacepetan swara ing udara. Ana ing salumahing segara, kanthi suhu 21 °C lan kondisi atmosfer normal, kacepetan swara ya iku 344 m/detik (1238 km/jam).

Cithakan:Ékan kacepetanCithakan:Ékan-stub