Kacepetan swara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Kacepetan swara iku istilah kang dipigunakaké kanggo nyebut kacepetan gelombang swara kang ngliwati medium elastis. Kacepwtan iki bisa béda-béya gumantung marang medium kang diliwati (upamané swara luwih rikat ngliwati udara tinimbang banyu), sipat-sipat medium mau, lan suhu. Nanging, istilah iki luwih akèh dianggo tumrap kacepetan swara ing udara. Ana ing salumahing segara, kanthi suhu 21 °C lan kondisi atmosfer normal, kacepetan swara ya iku 344 m/detik (1238 km/jam).

Cithakan:Ékan kacepetan


Cithakan:Ékan-stub