Klor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Klor (basa Yunani: Chloros, "hijau pucat"), yaiku unsur kimia kang duwe simbol Cl lan nomer atom 17. Sajroning tabel periodik, unsur iki kagolong kelompok halogen utawa grup 17 (sistem lama: VII or VIIA). Sajroning wujud ion klorida, unsur iki yaiku pembentuk uyah lan senyawa liya kang ana ing alam yen cacah kang akeh banget lan diperloke kanggo panggawe ameh kabeh wujuding urip, kagolong uga manusia. Yen wujud gas, klorin duwe warna kuning kehijauan, lan duwe ngandhut beracun. Dalam bentuk cair atau padat, klor kerep dinggo kanggo oksidan, pemutih, utawa desinfektan.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


[[haw

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Klor&oldid=835140"