Klor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Klor (basa Yunani: Chloros, "hijau pucat"), ya iku unsur kimia kang duwé simbol Cl lan nomer atom 17. Sajroning tabel periodik, unsur iki kagolong kelompok halogen utawa grup 17 (sistem lama: VII or VIIA). Sajroning wujud ion klorida, unsur iki ya iku pembentuk uyah lan senyawa liya kang ana ing alam yen cacah kang akeh banget lan diperloke kanggo panggawe ameh kabeh wujuding urip, kagolong uga manusia. Yen wujud gas, klorin duwé warna kuning kehijauan, lan duwé ngandhut beracun. Dalam bentuk cair atau padat, klor kerep dinggo kanggo oksidan, pemutih, utawa desinfektan.

Referensi[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


[[haw


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Klor&oldid=998303"