Klor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Klor (basa Yunani: Chloros, "hijau pucat"), ya iku unsur kimia kang duwé simbol Cl lan nomer atom 17. Sajeroning tabel periodik, unsur iki kagolong kelompok halogen utawa grup 17 (sistem lama: VII or VIIA). Sajeroning wujud ion klorida, unsur iki ya iku pembentuk uyah lan senyawa liya kang ana ing alam yèn cacah kang akèh banget lan diperloke kanggo panggawe ameh kabèh wujuding urip, kagolong uga manungsa. Yèn wujud gas, klorin duwé warna kuning kehijauan, lan duwé ngandhut beracun. Dalam wujud cair atau padat, klor kerep dinggo kanggo oksidan, pemutih, utawa desinfektan.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

[[haw