Klor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Klor (basa Yunani: Chloros, "hijau pucat"), ya iku unsur kimia kang duwé simbol Cl lan nomer atom 17. Sajroning tabel periodik, unsur iki kagolong kelompok halogen utawa grup 17 (sistem lama: VII or VIIA). Sajroning wujud ion klorida, unsur iki ya iku pembentuk uyah lan senyawa liya kang ana ing alam yèn cacah kang akèh banget lan diperloke kanggo panggawe ameh kabèh wujuding urip, kagolong uga manusia. Yen wujud gas, klorin duwé warna kuning kehijauan, lan duwé ngandhut beracun. Dalam wujud cair atau padat, klor kerep dinggo kanggo oksidan, pemutih, utawa desinfektan.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


[[haw


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Klor&oldid=1097055"