Kanada

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Canada
Coat of arms of Kanada
Motto: A Mari Usque Ad Mare
(Latin: "Saka segara menyang segara")
Lagu kabangsanO Canada
Ibu kutha Ottawa
Largest city Toronto
Basa resmi Inggris, Perancis
Pamaréntahan Parlementer fedheral
dan monarki konstitusional
Kamardikan
 -  Banyu (%) 8,92%
Pedunung
 -  2005 estimate 32.400.000 (37)
 -  2001 census 30.007.094
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$1.318 milyar (11)
 -  Per capita US$32.921 (9)
Valuta Dolar (CAD)
Zona wektu (UTC-3.5 nganti -8)
 -  Summer (DST)  (UTC-2.5 nganti -7)
Kodhe tilpun 1
Internet TLD .ca
Map Kanada.

Kanada iku sawijining negara kang dunungé paling lor ing Amérika Lèr. Minangka negara federasi saka 10 provinsi lan 3 teritori kanthi sistem desentralisasi lan pamaréntahan awangun monarki konstitusional. Didegaké taun 1867 kanthi undhang-undhang Konfederasi. Ibu kuthané yaiku Ottawa. Negara iki nduwé pedunung kurang luwih 30.007.094 (cacah jiwa 2001) lan jembaré ana 9.984.670 km². Kanada digolongaké minangka negara maju lan ekonominé gumantung utamané marang kasil alam kang akèh banget.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Kanada ing Wikivoyage


Negara-negara ing Amérika Lèr
Amérika Sarékat | Antigua lan Barbuda | Bahama | Barbados | Belize | Dominika | Republik Dominika | El Salvador | Grenada | Guatemala | Haiti | Honduras | Jamaika | Kanada | Kosta Rika | Kuba | Meksiko | Nikaragua | Panama | Saint Kitts lan Nevis | Saint Lucia | Saint Vincent lan Grenadines | Trinidad lan Tobago
Dependensi: Anguilla | Antillen Walanda | Aruba | Bermuda | Kepuloan Cayman | Greenland | Guadeloupe | Martinique | Montserrat | Pulo Navassa | Puerto Riko | Saint-Pierre lan Miquelon | Kepulauan Turks lan Caicos | Kepulauan Virgin Amerika Serikat | Kepulauan Virgin Britania Raya

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanada&oldid=816034"