Kanadha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kanada)
Canada
Patakaning Kanadha
Pataka
Aditamènging Kanadha
Aditamèng
Cihnabrawit: A Mari Usque Ad Mare(Latin: "Saka segara menyang segara")
Gunagita: O Canada
Dunungpenering Kanadha
KuthagaraOttawa
BrehakuthaToronto
JawatbasaInggris, Prancis
PapréntahanParlementer fedheral
dan monarki konstitusional
Kamardikan
• Banyu (%)
8,92%
Population
• Pikira-kira 2005
32.400.000 (37)
• Cacahjiwa 2001
30.007.094
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$1.318 milyar (11)
• Saben wong
US$32.921 (9)
ArtacihnaDolar (CAD)
Laladan wektuUTC-3.5 nganti -8
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-2.5 nganti -7
Durawadasandi1
Nagarasandigreha.ca
Map Kanadha

Kanadha iku nagara kang dunungé paling lor ing Amérika Lèr. Minangka nagara fédherasi saka 10 provinsi lan 3 teritori kanthi sistem desentralisasi lan pamaréntahan awangun monarki konstitusional. Didegaké taun 1867 kanthi undhang-undhang Konfederasi.

Kutha krajané yaiku Ottawa. Nagara iki kang ndunungi kurang luwih 30.007.094 (cacah jiwa 2001) lan jembaré ana 9.984.670 km². Kanadha éwoning nagara maju lan ékonominé gumantung mligi marang kasil alam kang akèh banget.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kanadha