Kanadha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kanada)

Cithakan:Infobox Country ар яь

Map Kanada.

Kanada iku nagara kang dunungé paling lor ing Amérika Lèr. Minangka nagara fédherasi saka 10 provinsi lan 3 teritori kanthi sistem desentralisasi lan pamaréntahan awangun monarki konstitusional. Didegaké taun 1867 kanthi undhang-undhang Konfederasi. Kutha krajané ya iku Ottawa. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 30.007.094 (cacah jiwa 2001) lan jembaré ana 9.984.670 km². Kanada éwoning nagara maju lan ékonominé gumantung mliginé marang kasil alam kang akèh banget.

Pranala njaba[besut | besut sumber]