Deng Xiaoping

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Deng Xiaoping
邓小平
Deng Xiaoping.jpg
Deng Xiaoping in 1979
Chairman of the Central Advisory Commission of the Communist Party
Lungguh
13 September 1982 – 2 November 1987
Bo Yibo
Xu Shiyou
Tan Zhenlin
Li Weihan
General Secretary Hu Yaobang
Zhao Ziyang
Kadhisiki New office
Kagantèni Chen Yun
Chairman of the CPC Central Military Commission
Lungguh
28 June 1981 – 9 November 1989
Présidhèn Li Xiannian
Kadhisiki Hua Guofeng
Kagantèni Jiang Zemin
Chairman of the Chinese National PCC
Lungguh
8 March 1978 – 17 June 1983
Kadhisiki Zhou Enlai
vacant (1976–1978)
Kagantèni Deng Yingchao
Member of the
National People's Congress
Lungguh
18 April 1959 – 21 December 1964
26 February 1978 – 19 February 1997
Para milih Beijing At-large (59–64,78–83)
PLA At-large (83–97)
First Vice Premier of the People's Republic of China
Lungguh
17 January 1975 – 18 June 1983
Prémièr Zhou Enlai
Hua Guofeng
Zhao Ziyang
Kadhisiki Lin Biao
Kagantèni Wan Li
Rerincèn priangga
Lair (1904-08-22)22 Agustus 1904
Guang'an, Sichuan, China
Pati 19 Pébruari 1997(1997-02-19) (umur 92)
Beijing, People's Republic of China
Bangsa Chinese
Parté pulitik Communist Party of China
Sisihan Zhang Xiyuan (张锡瑗) (1928–1929)
Jin Weiying (金维映) (1931–1939)
Zhuo Lin (卓琳) (1939–1997)
Anak Deng Lin
Deng Pufang
Deng Nan
Deng Rong
Deng Zhifang

Deng XiaopingSwara pirengaken (Hanzi prasaja: 邓小平; Hanzi tradhisional: 鄧小平; pinyin: Dèng Xiǎopíng; Wade-Giles: Teng Hsiao-p'ing; lair 22 Agustus 1904 – pati 19 Februari 1997 ing yuswa 92 taun) punika satunggiling sesepuh pamimpin revolusi salebetipun Parté Komunis Tiongkok ingkang dados pamimpin paling inggil Républik Rakyat Cina wiwit dasawarsa 70-an dumugi awal dasawarsa 90-an. Panjenenganipun punika pamimpin generasi kaping kalih sasampunipun Mao Zedong. Ing saandhaping arahanipun, Tiongkok dados salah satunggil nagari kanthi laju perkembangan ékonomi paling cepet ing donya.

Didhisiki déning:
boten wonten
Sekretaris Jendral Parté Komunis Tiongkok
1956–1966
Diganti déning:
boten wonten

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Deng_Xiaoping&oldid=1052828"