Deng Xiaoping

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Deng Xiaoping
邓小平
Deng Xiaoping

Deng Xiaoping in 1979


Chairman of the Central Advisory Commission of the Communist Party
Mangsa jabatan
13 September 1982 – 2 November 1987
Deputi Bo Yibo
Xu Shiyou
Tan Zhenlin
Li Weihan
Pejabat sadurungé New office
Pengganti Chen Yun

Mangsa jabatan
28 June 1981 – 9 November 1989
Pejabat sadurungé Hua Guofeng
Pengganti Jiang Zemin

Mangsa jabatan
8 March 1978 – 17 June 1983
Pejabat sadurungé Zhou Enlai
vacant (1976–1978)
Pengganti Deng Yingchao

Mangsa jabatan
18 April 1959 – 21 December 1964
26 February 1978 – 19 February 1997
Konstituensi Beijing At-large (59–64,78–83)
PLA At-large (83–97)

Mangsa jabatan
17 January 1975 – 18 June 1983
Pejabat sadurungé Lin Biao
Pengganti Wan Li

Lair 22 Agustus 1904
Guang'an, Sichuan, China
Tilar donya 19 Februari 1997 (umur 92)
Beijing, People's Republic of China
Kabangsan Chinese
Partai pulitik Communist Party of China
Pasangan Zhang Xiyuan (张锡瑗) (1928–1929)
Jin Weiying (金维映) (1931–1939)
Zhuo Lin (卓琳) (1939–1997)
Anak Deng Lin
Deng Pufang
Deng Nan
Deng Rong
Deng Zhifang
Tapak asma Deng Xiaoping's signature

Deng XiaopingSwara pirengaken (Hanzi prasaja: 邓小平; Hanzi tradhisional: 鄧小平; pinyin: Dèng Xiǎopíng; Wade-Giles: Teng Hsiao-p'ing; lair 22 Agustus 1904 – tilar donya 19 Februari 1997 kanthi umur92 taun) punika satunggiling sesepuh pamimpin revolusi salebetipun Partai Komunis Tiongkok ingkang dados pamimpin paling inggil Republik Rakyat Cina wiwit dasawarsa 70-an dumugi awal dasawarsa 90-an. Panjenenganipun punika pamimpin generasi kaping kalih sasampunipun Mao Zedong. Ing saandhaping arahanipun, Tiongkok dados salah satunggil nagari kanthi laju perkembangan ékonomi paling cepet ing donya.


Didhisiki déning:
boten wonten
Sekretaris Jendral Partai Komunis Tiongkok
1956–1966
Diganti déning:
boten wonten

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

  • (zh)
http://www.chairmandeng.org/

Cithakan:Pulitikus-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Deng_Xiaoping&oldid=832395"