Deng Xiaoping

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Deng Xiaoping
邓小平
Deng Xiaoping

Deng Xiaoping in 1979


Chairman of the Central Advisory Commission of the Communist Party
Mangsa Kalenggahan
13 September 1982 – 2 November 1987
Deputi Bo Yibo
Xu Shiyou
Tan Zhenlin
Li Weihan
Pangageng sadurungé New office
Pengganti Chen Yun

Mangsa Kalenggahan
28 June 1981 – 9 November 1989
Pangageng sadurungé Hua Guofeng
Pengganti Jiang Zemin

Mangsa Kalenggahan
8 March 1978 – 17 June 1983
Pangageng sadurungé Zhou Enlai
vacant (1976–1978)
Pengganti Deng Yingchao

Mangsa Kalenggahan
18 April 1959 – 21 December 1964
26 February 1978 – 19 February 1997
Konstituensi Beijing At-large (59–64,78–83)
PLA At-large (83–97)

Mangsa Kalenggahan
17 January 1975 – 18 June 1983
Pangageng sadurungé Lin Biao
Pengganti Wan Li

Lair (1904-08-22)22 Agustus 1904
Guang'an, Sichuan, China
Surud 19 Fèbruari 1997(1997-02-19) (aged 92)
Beijing, People's Republic of China
Kabangsan Chinese
Partai pulitik Communist Party of China
Pasangan Zhang Xiyuan (张锡瑗) (1928–1929)
Jin Weiying (金维映) (1931–1939)
Zhuo Lin (卓琳) (1939–1997)
Anak Deng Lin
Deng Pufang
Deng Nan
Deng Rong
Deng Zhifang

Deng XiaopingSwara pirengaken (Hanzi prasaja: 邓小平; Hanzi tradhisional: 鄧小平; pinyin: Dèng Xiǎopíng; Wade-Giles: Teng Hsiao-p'ing; dipunlairaken 22 Agustus 1904 – surud 19 Februari 1997 kanthi umur 92 taun) punika satunggiling sesepuh pamimpin revolusi salebetipun Parté Komunis Tiongkok ingkang dados pamimpin paling inggil Républik Rakyat Cina wiwit dasawarsa 70-an dumugi awal dasawarsa 90-an. Panjenenganipun punika pamimpin generasi kaping kalih sasampunipun Mao Zedong. Ing saandhaping arahanipun, Tiongkok dados salah satunggil nagari kanthi laju perkembangan ékonomi paling cepet ing donya.

Didhisiki déning:
boten wonten
Sekretaris Jendral Parté Komunis Tiongkok
1956–1966
Diganti déning:
boten wonten

Pranala njawi[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Deng_Xiaoping&oldid=1052828"