Deng Xiaoping

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Deng Xiaoping
邓小平
Deng Xiaoping.jpg
Deng Xiaoping in 1979
Chairman of the Central Advisory Commission of the Communist Party
Linggih
13 September 1982 – 2 November 1987
Wakil Bo Yibo
Xu Shiyou
Tan Zhenlin
Li Weihan
General Secretary Hu Yaobang
Zhao Ziyang
Kang ndhisiki New office
Kang nggantèni Chen Yun
Chairman of the CPC Central Military Commission
Linggih
28 June 1981 – 9 November 1989
Présidhèn Li Xiannian
Kang ndhisiki Hua Guofeng
Kang nggantèni Jiang Zemin
Chairman of the Chinese National PCC
Linggih
8 March 1978 – 17 June 1983
Kang ndhisiki Zhou Enlai
vacant (1976–1978)
Kang nggantèni Deng Yingchao
Member of the
National People's Congress
Linggih
18 April 1959 – 21 December 1964
26 February 1978 – 19 February 1997
Constituency Beijing At-large (59–64,78–83)
PLA At-large (83–97)
First Vice Premier of the People's Republic of China
Linggih
17 January 1975 – 18 June 1983
Prémiyèr Zhou Enlai
Hua Guofeng
Zhao Ziyang
Kang ndhisiki Lin Biao
Kang nggantèni Wan Li
Rerincèn dhiri
Lair (1904-08-22)22 Agustus 1904
Guang'an, Sichuan, China
Pati 19 Fèbruari 1997(1997-02-19) (umur 92)
Beijing, People's Republic of China
Bangsa Chinese
Parté pulitik Communist Party of China
Sisihan Zhang Xiyuan (张锡瑗) (1928–1929)
Jin Weiying (金维映) (1931–1939)
Zhuo Lin (卓琳) (1939–1997)
Anak Deng Lin
Deng Pufang
Deng Nan
Deng Rong
Deng Zhifang

Deng XiaopingNgenani wuni iki pirengaken  (Hanzi prasaja: 邓小平; Hanzi tradhisional: 鄧小平; pinyin: Dèng Xiǎopíng; Wade-Giles: Teng Hsiao-p'ing; lair 22 Agustus 1904 – pati 19 Fèbruari 1997 ing yuswa 92 taun) punika satunggiling sesepuh pamimpin revolusi salebetipun Parté Kuminis Tiongkok ingkang dados pamimpin paling inggil Républik Rakyat Cina wiwit dasawarsa 70-an dumugi awal dasawarsa 90-an. Panjenenganipun punika pamimpin génerasi kaping kalih sasampunipun Mao Zedong. Ing saandhaping arahanipun, Tiongkok dados salah satunggil nagari kanthi laju perkembangan ékonomi paling rikat ing donya.


Didhisiki déning:
boten wonten
{{{jabatan}}}
1956–1966
Diganti déning:
boten wonten

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Cithakan:Pulitikus-stub