Hua Guofeng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hua Guofeng
华国锋
Hua Guofeng-1.jpg
Hua Guofeng selama kunjungannya ke Rumeni pada 1978
Ketua Partai Kuminis Tiongkok
Lungguh
7 Oktober 1976 – 28 Juni 1981
Wakil Ye Jianying
Lelurah Dirinya sendiri
Deng Xiaoping
Kadhisiki Mao Zedong
Kagantèni Hu Yaobang
Perdana Menteri Republik Rakyat Tiongkok
Lungguh
4 Fèbruari 1976 – September 1980
Wakil Deng Xiaoping
Lelurah Mao Zedong
Dirinya sendiri
Deng Xiaoping
Kadhisiki Zhou Enlai
Kagantèni Zhao Ziyang
Ketua Komisi Militer Pusat
Lungguh
6 Oktober 1976 – 28 Juni 1981
Lelurah Dirinya sendiri
Deng Xiaoping
Kadhisiki Mao Zedong
Kagantèni Deng Xiaoping
Wakil Ketua Partai Kuminis Tiongkok pertama
Lungguh
7 April 1976 – 7 Oktober 1976
Ketua Mao Zedong
Anggota dari
Konggrès Rakyat Nasional
Lungguh
21 Dhésèmber 1964 – 13 Januari 1975
Para milih Hunan
Rerincèn priangga
Lair (1921-02-16)16 Fèbruari 1921
Jiaocheng, Shanxi, Cithakan:Country data ROC Republik Tiongkok
Pati 20 Agustus 2008(2008-08-20) (umur 87)
Beijing, Cina Republik Rakyat Tiongkok
Bangsa Tiongkok
Parté pulitik Partai Kuminis Tiongkok
Sisihan Han Zhijun (韩芝俊)
Hua Guofeng
Cina Prasaja
Cina Padatan
Su Zhu
Cina Prasaja 苏铸
Cina Padatan 蘇鑄

Su Zhu (lair ing Shanxi , 16 Fèbruari 1921 – pati ing Beijing, 20 Agustus 2008 ing yuswa 87 taun), langkung dipuntepang kaliyan nama Hua Guofeng, ya iku panglajeng Mao Zedong ingkang dipuntunjuk dados pangarsa paling inggil Partai Kuminis Tiongkok ugi Republik Rakyat Tiongkok.

dados sapriyantun pejabat daerah wonten ing Hunan antawis 1949 ugi 1971, panjenenganipun dados mustaka pimpinan partai wonten ing provinsi salebetipun tahap terakhir saking Revolusi Kebudayaan. Hua diangkat datheng kancah nasional wonten awal taun 1976, ugi dipuntepang amargi kesetiaannya dhateng Mao. sasampunipun sedanipun Zhou Enlai wonten wulan Januari 1976, Hua gumantosaken Zhou dados Perdana Menteri Republik Rakyat Tiongkok ugi menjabat saking taun 1976 ngantos 1980. sasampunipun sedanipun Mao Zedong, Hua dados pangarsa Partai Kuminis Tiongkok (1976-1981) ugi pangarsa Komisi Militer tuntunan (1976-1981). Hua ya iku satunggal-satunggalipun priyantun ingkang menjabat ketiga kalenggahan punika lebet wanci sarengan.

wonten 6 Oktober 1976, Hua ngampil Revolusi Kebudayaan rampung ugi menggulingkan Kelompok catur saking kekuwaosan pulitik kaliyan nampen piyambakipun sedaya wonten ing Beijing. jmpl|Pada taun 1951, Hua ya iku sekretaris Partai wonten ing Xiangyin

Hua séda wonten ing Beijing wonten lukar 20 Agustus 2008 amargi sesakit komplikasi tekait ginjal ugi hati.Keith Bradsher and William J. Wellman,"Hua Guofeng, 87, Who Led China After Mao, Dies", The New York Times, 20 Agustus 2008.</ref>​​kesedanipun kadadosan salebetipun karaméan Olimpiade Beijing, ugi mboten kathah mirengan saking manjenenganipun pangutus: namunga giyaran 30 detik wonten program warta nasional Xinwen Lianbo ugi satunggal paragraf singkat wonten ing sudut halaman ngajeng padintenan Rakyat.[1] pamasareananipun, dipunwontenaken wonten ing Babaoshan Revolutionary Cemetery, ingkang dipunwontenaken wonten lukar 30 Agustus, dipundhatengi déning Présidhèn Hu Jintao, Perdana Menteri Wen Jiabao, ugi sedaya anggota tetap Komite Politbiro Partai Kuminis Tiongkok, mawi mantan pangarsa kados Jiang Zemin ugi Zhu Rongji.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "华国锋在京病逝 曾经担任党和国家重要领导职务". Sohu via Xinhua. 21 August 2008. Dijupuk 31 December 2011. 
  2. ^ "华国锋同志遗体在京火化 胡锦涛等到革命公墓送别". People's Daily. 30 August 2008. Dijupuk 31 December 2011. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Didhisiki déning:
Zhou Enlai
{{{jabatan}}}
1976–1980
Diganti déning:
Zhao Ziyang
Didhisiki déning:
Mao Zedong
{{{jabatan}}}
1976–1981
Diganti déning:
Hu Yaobang


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata