Zhou Enlai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Zhou Enlai
周恩来
Zhou Enlai MeiyuanXincun17 Nanjing 1946.jpg
Zhou pada taun 1946
Perdana Menteri Republik Rakyat Tiongkok ke-1
Lungguh
1 Oktober 1949 – 8 Januari 1976
Présidhèn Mao Zedong (sampai 1959)
Liu Shaoqi (sampai 1968)
Kagantèni Hua Guofeng
Wakil Ketua Partai Komunis Tiongkok
Lungguh
28 September 1956 – 1 Agustus 1966
Lungguh
Dhésèmber 1954 – 8 Januari 1976
Présidhèn Mao Zedong
Kadhisiki Liu Shaoqi
Kagantèni Zhu De
Ketua Komite Nasional ke-2
Kadhisiki Mao Zedong
Kagantèni Deng Xiaoping
Anggota
Nasional Kongres Rakyat
Lungguh
15 September 1954 – 8 Januari 1976
Menteri Luar Negeri dari Republik Rakyat Tiongkok ke-1
Lungguh
1949–1958
Kadhisiki Tidak ada
Kagantèni Chen Yi
Rerincèn priangga
Lair (1898-03-05)5 Maret 1898
Huai'an, Jiangsu, Dinasti Qing
Pati Januari 8, 1976(1976-01-08) (umur 77)
Beijing, RRC
Bangsa Tiongkok
Parté pulitik Partai Komunis Tiongkok
Sisihan Deng Yingchao
Tandha tangan
Jasa militèr
Perang Ekspedisi Timur
Nanchang Uprising
Pengepungan Kampanye
Perang Tiongkok-Jepang Kedua
Perang Saudara Tiongkok

Zhou Enlai (Hanzi prasaja: 周恩来; Hanzi tradhisional: 周恩來; pinyin: Zhōu Ēnlái; Wade-Giles: Chou En-lai); 5 Maret 18988 Januari 1976)​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ya iku sapriyantun nagarawan wigatos wonten ing Republik Rakyat Tiongkok ugi menjabat dados Perdana Menteri Tiongkok saking sejak kemerdekaan nagari punika taun 1949 ngantos kaliyan sepeninggalnya.