Zhou Enlai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Zhou Enlai
周恩来
Zhou Enlai MeiyuanXincun17 Nanjing 1946.jpg
Zhou pada taun 1946
Mahamantri Republik Rakyat Tiongkok ke-1
Linggih
1 Oktober 1949 – 8 Januari 1976
PrésidhènMao Zedong (sampai 1959)
Liu Shaoqi (sampai 1968)
Kang sawiséHua Guofeng
Wakil Ketua Partai Komunis Tiongkok
Linggih
28 September 1956 – 1 Agustus 1966
Linggih
Dhésèmber 1954 – 8 Januari 1976
PrésidhènMao Zedong
Kang sadurungéLiu Shaoqi
Kang sawiséZhu De
Ketua Komite Nasional ke-2
Kang sadurungéMao Zedong
Kang sawiséDeng Xiaoping
Anggota
Nasional Kongres Rakyat
Linggih
15 September 1954 – 8 Januari 1976
Menteri Luar Negeri dari Republik Rakyat Tiongkok ke-1
Linggih
1949–1958
Kang sadurungéTidak ada
Kang sawiséChen Yi
Rerincèn dhiri
Lair(1898-Cithakan:NOMORBULAN-05)5 Maret 1898
Huai'an, Jiangsu, Dinasti Qing
PatiJanuari 8, 1976(1976-01-08) (umur 77)
Beijing, RRC
BangsaTiongkok
Parté pulitikPartai Komunis Tiongkok
SisihanDeng Yingchao
Tandha tangan
Jasa militèr
PerangEkspedisi Timur
Nanchang Uprising
Pengepungan Kampanye
Perang Tiongkok-Jepang Kedua
Perang Saudara Tiongkok

Zhou Enlai (Hanzi prasaja: 周恩来; Hanzi tradhisional: 周恩來; pinyin: Zhōu Ēnlái; Wade-Giles: Chou En-lai); 5 Maret 18988 Januari 1976)​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ya iku sapriyantun nagarawan wigatos wonten ing Republik Rakyat Tiongkok ugi menjabat dados Mahamantri Tiongkok saking sejak kemerdekaan nagari punika taun 1949 ngantos kaliyan sepeninggalnya.