Zhou Enlai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zhou Enlai
周恩来
Zhou Enlai MeiyuanXincun17 Nanjing 1946.jpg
Zhou pada taun 1946
Perdana Menteri Republik Rakyat Tiongkok ke-1
Lungguh
1 Oktober 1949 – 8 Januari 1976
Présidhèn Mao Zedong (sampai 1959)
Liu Shaoqi (sampai 1968)
Kagantèni Hua Guofeng
Wakil Ketua Partai Komunis Tiongkok
Lungguh
28 September 1956 – 1 Agustus 1966
Lungguh
Dhésèmber 1954 – 8 Januari 1976
Présidhèn Mao Zedong
Kadhisiki Liu Shaoqi
Kagantèni Zhu De
Ketua Komite Nasional ke-2
Kadhisiki Mao Zedong
Kagantèni Deng Xiaoping
Anggota
Nasional Kongres Rakyat
Lungguh
15 September 1954 – 8 Januari 1976
Menteri Luar Negeri dari Republik Rakyat Tiongkok ke-1
Lungguh
1949–1958
Kadhisiki Tidak ada
Kagantèni Chen Yi
Rerincèn priangga
Lair (1898-03-05)5 Maret 1898
Huai'an, Jiangsu, Dinasti Qing
Pati Januari 8, 1976(1976-01-08) (umur 77)
Beijing, RRC
Bangsa Tiongkok
Parté pulitik Partai Komunis Tiongkok
Sisihan Deng Yingchao
Tandha tangan
Jasa militèr
Perang Ekspedisi Timur
Nanchang Uprising
Pengepungan Kampanye
Perang Tiongkok-Jepang Kedua
Perang Saudara Tiongkok

Zhou Enlai (Hanzi prasaja: 周恩来; Hanzi tradisional: 周恩來; pinyin: Zhōu Ēnlái; Wade-Giles: Chou En-lai); 5 Maret 18988 Januari 1976)​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ya iku sapriyantun nagarawan wigatos wonten ing Republik Rakyat Tiongkok ugi menjabat dados Perdana Menteri Tiongkok saking sejak kemerdekaan nagari punika taun 1949 ngantos kaliyan sepeninggalnya.