Zhou Enlai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Zhou Enlai
周恩来
Zhou Enlai MeiyuanXincun17 Nanjing 1946.jpg
Zhou pada taun 1946
Mahamantri Republik Rakyat Tiongkok ke-1
Linggih
1 Oktober 1949 – 8 Januari 1976
Présidhèn Mao Zedong (sampai 1959)
Liu Shaoqi (sampai 1968)
Kang nggantèni Hua Guofeng
Wakil Ketua Partai Komunis Tiongkok
Linggih
28 September 1956 – 1 Agustus 1966
Linggih
Dhésèmber 1954 – 8 Januari 1976
Présidhèn Mao Zedong
Kang ndhisiki Liu Shaoqi
Kang nggantèni Zhu De
Ketua Komite Nasional ke-2
Kang ndhisiki Mao Zedong
Kang nggantèni Deng Xiaoping
Anggota
Nasional Kongres Rakyat
Linggih
15 September 1954 – 8 Januari 1976
Menteri Luar Negeri dari Republik Rakyat Tiongkok ke-1
Linggih
1949–1958
Kang ndhisiki Tidak ada
Kang nggantèni Chen Yi
Rerincèn dhiri
Lair (1898-03-05)5 Maret 1898
Huai'an, Jiangsu, Dinasti Qing
Pati Januari 8, 1976(1976-01-08) (umur 77)
Beijing, RRC
Bangsa Tiongkok
Parté pulitik Partai Komunis Tiongkok
Sisihan Deng Yingchao
Tandha tangan
Jasa militèr
Perang Ekspedisi Timur
Nanchang Uprising
Pengepungan Kampanye
Perang Tiongkok-Jepang Kedua
Perang Saudara Tiongkok

Zhou Enlai (Hanzi prasaja: 周恩来; Hanzi tradhisional: 周恩來; pinyin: Zhōu Ēnlái; Wade-Giles: Chou En-lai); 5 Maret 18988 Januari 1976)​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ya iku sapriyantun nagarawan wigatos wonten ing Republik Rakyat Tiongkok ugi menjabat dados Mahamantri Tiongkok saking sejak kemerdekaan nagari punika taun 1949 ngantos kaliyan sepeninggalnya.